Кадафи и Бай Тошо – чек за 200 милиона /ЧУЙТЕ/

Тодор Живков често го черпел либийският си другар с красиви български девойки. Публична тайна е любовта на Кадафи към младата женска плът и, знаейки това, Тато решил да го използва в свой интерес, разкрива СКАНАДАЛНО. При това напълно безплатно – подарък.

28 март 2011г. Днес по БНТ бе излъчен репортаж в който се разказва за срещите на другаря Тодор Живков с диктатора Муамар Кадафи. Предлагаме ви запис, в който ще чуете разказа на живият свидетел преводача-арабист Кириак Цонев, за това как Кадафи е написал

чек от ЧЕЙС МАНХАТАН БАНК за 200,000,000 /милиона/ щатски долара,

след като “Тато” му се оплакал, че Либия дължи пари на България.

Ето и записа:  Kadafi i Bai Tosho 200 mln check

Наистина бившият държавен ръководител Тодор Живков и либийският лидер Муамар Кадафи бяха в много добри отношения.

Двамата си разменяха често визити и отношенията между Либия и България бяха цветущи. Тогава Кадафи поддържаше идеята за разоръжаването, припомнят съвременните историци.

“Ако разоръжаването е за сметка на малките страни, по дяволите това разоръжаване”, казал Кадафи на една от срещите, разказа арабистът Киряк Цонев пред BNews.

През лютата зима на 1990 година либийският лидер изпратил на България два танкера петрол за сметка на либийски задължения.

Този жест обаче бързо се забравил и това по всяка вероятност много е обидило Муамар Кадафи. Вероятно тогава Кадафи изстинал към България и това е сложило и негативен печат години по-късно върху процеса на нашите медици в Либия.

На младини Кадафи бил на обучение в Добрич в местната поща, където го обучавали на тайните в телекомуникациите и използването им за подслушване. Това съобщиха пред BNews пенсионирани служители на пощите. Обучението е било дело на тайните ни служби в периода между 60-те и 70-те години. След това престоят на Кадафи в района на Добруджа продължил с почивка в курорта Албена.

Тодор Живков често черпел либийският си другар с красиви български девойки. Публична тайна е любовта на Кадафи към младата женска плът и, знаейки това, Тато решил да го използва в свой интерес, разкрива СКАНАДАЛНО. При това напълно безплатно – подарък.

1 comment for “Кадафи и Бай Тошо – чек за 200 милиона /ЧУЙТЕ/