Ритник по БСП и първи гол за сезона за Бойко Борисов

Сгреших, че преди година и половина съставих правителство, а трябваше да оставя БСП и компания да решава проблемите, които сама създаде, заяви във Варна министър-председателят Бойко Борисов, който бе на посещение във Варна.

Премиерът: “Съжалявам, че направих правителство”

“Трябваше да оставя тези популисти и грабители на България да се удавят докрай. Ако те бяха направили кабинет, щяха да им лъснат всичките лъжи!”

“Щяхме да се удавим всички и да станем държава като Ирландия, Португалия или Гърция, но тогава щях да дойда на власт с 90 % и нямаше да има опозиция!”

27 март 2011г. “Съжалявам, че направих правителство. Трябваше да оставя тези популисти и грабители на България да се удавят докрай.” Това заяви Бойко Борисов вчера пред журналисти във Варна, коментирайки  национален протест на БСП, цитиран от ДАРИК. Борисов посочи, че 15-те хиляди на митинга са целият електорат на левицата. Над 100 автобуса със соцактивисти от цялата страна пристигнаха в София за протестния си митинг в събота. ПОДРОБНОСТИ: Протести заливат България през уикенда

„Ако те бяха направили кабинет, щяха да им лъснат всичките лъжи – нито можеха да вдигнат пенсии, нито заплати, защото ги заварихме с над половин милиард лева дефицит. Лъжат хората по безогледен начин с твърденията за 200 000 нови работни места – къде ще откриеш толкова. И трите енергийни проекта да бяха тръгнали едновременно, което нямаше как да стане – пак не могат да се открият толкова работни места”, каза още Борисов.

Съжалявам, че не ги оставих да се удавят докрай. Щяхме да се удавим всички и да станем държава като Ирландия, Португалия или Гърция, но тогава щях да дойда на власт с 90 % и нямаше да има опозиция. Направих го в името на държавата, но те не заслужават да има такава съдба”, добави още Борисов.

България и Русия са се договорили да подпишат през следващата седмица меморандум за тримесечен мораториум за АЕЦ „Белене”, докато не се изчистят техническите въпроси за цената на новата централа и за сеизмичността в района, стана ясно от думите на премиера.

Преди катастрофата в Япония България водеше тежки преговори с Русия за подписването на 12-и анекс към споразумението за строежа на “Белене”. В четвъртък (31 март) изтича 11-ият анекс по споразумението с “Атомстройекспорт” за строежа на АЕЦ “Белене”. Дъщерната компания на “Росатом” е избрана за строител на втората атомна централа в България през 2006 г. Тогава между дружеството и българската Национална електрическа компания беше сключено споразумение, което в бъдеще да прерасне в договор. Такъв все още липсва, но затова пък са подписани 11 анекса, на базата на които “Атомстройекспорт” работи и досега на площадката край Белене.

Борисов потвърди във Варна още, че цената на автомагистрала „Хемус” – жизнено важна за Северна България – е около 3 млрд. лева. „Тези пари могат да бъдат предоставени само от Европейския съюз, тъй като държавният бюджет в момента не разполага с такъв финансов ресурс. Аз ви гарантирам, че ако до 2014 г. автомагистралата влезе по европейска програма, след пет-шест години тя ще бъде напълно изградена”, каза министър-председателят. Според него Варна ще остане провинция в сравнение с Бургас, където заради “Тракия” и “Марица” ще се концентрират бизнесът и туризмът.

На митинга на БСП бе издигнат лозунг “Боси и гладни по Бойковите магистрали!”

По време на посещението си във Варна премиерът присъства на освещаването на 20 нови автобуса за градския транспорт и преряза лентата на новото крило на онкоболницата в квартал Аспарухово. Заедно с финансовия министър Симеон Дянков и кмета на града Кирил Йорданов премиерът направи панорамна обиколка с автобус по крайезерния път. След нея стана ясно, че правитеството ще отпусне 5.5 млн. лв. за ремонт на улица “Кольо Фичето”.

Правителството е осигурило 7 млн. лв за пречиствателната станция “Златни пясъци”, както и финансиране на проект за свлачището в местността Трифон Зарезан. Когато той бъде готов, ще бъдат отпуснати и пари, добави още Борисов, цитиран от Дарик радио.

Гол по време на протест

Днес неделя премиерът на България Бойко Борисов записа гол по време на Протестите против цените на горивата. Борисов се завърна с гръм и трясък по терените във “В” група, вкарвайки едно от попаденията за тима си Витоша (Бистрица) при победата с 2:0 срещу Бенковски (Пазарджик), съобщи Блиц. Мачът бе от 26-ия кръг на Югозападната “В” група. Борисов оформи крайното 2:0 с гол от дузпа малко преди края на двубоя. За премиера това е първо попадение този сезон в Югозападната “В” група.

1 comment for “Ритник по БСП и първи гол за сезона за Бойко Борисов