Бербатов: доверието е ключът

Най-добрите играчи се отличават тогава, когато никога не губят увереност

4 март 2011г. Димитър Бербатов записа хеттрик в последния мач с Ливърпул в първенството, и в момента е водещ реализатор в елита на престижната английска лига. Предлагаме ви интервюто му за списание FourFourTwo.

Как се чувстваш, когато стъпиш на терена? Особено в момента.
Аз съм доста уверен в момента, със сигурност. Аз съм нападател и съм вкарал много голове, като след това увереността ми е голяма. Но важното е как реагираш, когато не вкарваш голове. В онези времена това е от съществено значение да останете уверени. Всеки играч минава през трудни времена – наистина най-добрите играчи се отличават тогава, когато никога не губят увереност.

Къде са топките, с които си отбелязвал голове, тези от хеттрика ти?
Аз ги задържам у дома, след като ги подписаха съотборниците ми. Те са много ценни за мен – те ми напомнят, че с усилена работа и вяра може да направи много добри неща.

Защо Манчестър изглеждаше като различен отбор в мачовете. като гост през този сезон?
Трудно е да кажа защо, но нашите опоненти много подобриха играта си, когато играят на собствен терен. Ние сме най-големият клуб, така че това е естествено. Това прави нашата работа по-трудно, но това не е извинение: трябва да бъде по-добре. У дома правим много добре, забавляваме феновете, а пък и вкарваме много голове. Целта е да го правим навсякъде.

Ти спечели титлата с Юнайтед през 2008/09. Как е сега положението, за да направим сравнение?
Не е твърде различно. Да, ние продаваме един или двама души, но основата на отбора е останала същата и това ни дава предимство. Всички сме големи приятели.