Последен шанс да се преброите в интернет от чужбина

Хората, които са били временно в чужбина могат да изпратят данни по имейл. Няма да откажем на никого и в рамките на следващите дни, ако се обади, да добавим и неговите данни”, каза за bTV Новините доц. д-р Мариана Коцева, директор на НСИ

28 февруари 2011г. Точно в 20:00 ч (б.вр.) приключи преброяването, като в продължение на 28 дни всички, живеещи в България можеха да изпратят данните си по Интернет и да бъдат посетени от преброители. А близки на пребиваващите в чужбина да направят това за тях в Родината.

Статистическият институт откри в последните дни на преброяването пунктове за хората, които са останали непреброени. Те бяха разположени в цялата страна и хиляди се възползваха от това улеснение часове преди края на кампанията, се казва в репортажа на бТВ.

Защо пак чакахме последния момент да участваме в преброяването?

“Някои от хората отсъствали от София, други ми се струва – малко от немарливост, трети пък се изразиха, че не е задължително. Аз им казвам: “Как да не е задължително, нали България трябва да види колко хора живеят в нея?”, каза Костадина Николова, преброител.

Всеки преброен получаваше като подарък и календарче с логото на “Преброяване 2011 г.”. А всеки отказал да се преброи ще получи глоба от 120 лева.

Какво да правят преброените по интернет, които не са предали кода си на преброител?

Преброилите се по интернет, които не са предали 10-цифрения код, получен от системата, или са били в чужбина  могат да направят това на електронна поща – prebroyavane2011@nsi.bg и след като приключи преброяването днес в 8:00 българско време.

„Глоба се налага само на хората, които изрично са отказали да бъдат преброени. Хората, които са били временно в чужбина могат да изпратят данни по имейл. Няма да откажем на никого и в рамките на следващите дни, ако се обади, да добавим и неговите данни”, каза за bTV Новините доц. д-р Мариана Коцева, директор на НСИ. Първите прогнозни данни от преброяването се очакват в началото на април.

Чуйте шефката на статтистиката тук:

PREBROIAVANE POSLEDEN SHANS ZA BG V CHUJBINA

ПРИПОМНЯМЕ:

Как да преброим българите, които не са в България?

Дипломатите в САЩ не знаят – от официална София дават инструкции Търсете приятели с компютри в България, които знаят какво правят – имате на разположение само 2 дни Сайтът на НСИ няма достъп от чужбина Два милиона се преброяват он-лайн Лос Анджелис. Така звучаха обобщено въпросите за преброяването на населението и имотите в България,…