ЛИБИЯ – Как българските граждани ще бъдат евакуирани от Триполи

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов самолет с капацитет от 180 места ще пристигне в Триполи утре около 12.00 ч. местно време.

Libya – Bulgaria – Bulgarians in Libya

МВнР препоръчва на българските граждани от района на Бенгази и градовете от източната част на Либия по възможност да не напускат домовете си. Към момента летището в Бенгази остава затворено за полети, поради което се търсят други възможности за евакуация
София, 21 февруари 2011г. По решение на българското правителство ще бъде извършена евакуация на българските граждани от района на Триполи, съобщи МВнР. По разпореждане на министър-председателя държавната фирма “Техноекспортстрой” е осигурила самолет с капацитет от 180 места, който се очаква да пристигне в Триполи утре около 12.00 ч. местно време.

Във връзка с това и поради нарушените вътрешни комуникации на територията на Либия МВнР се обръща към българските граждани в района на Триполи с указания, онези от тях, които имат в себе си задгранични паспорти и преценят, че няма рискове за личната им сигурност, да се явят на летището в Триполи към 12.00 ч. местно
време. Всички да носят със себе си българските си паспорти, независимо дали в тях имат либийски изходни визи. Препоръчително е желаещите да се евакуират да носят със себе си вода и лека храна.

МВнР препоръчва на българските граждани от района на Бенгази и градовете от източната част на Либия по възможност да не напускат домовете си. Към момента летището в Бенгази остава затворено за полети, поради което се търсят други възможности за евакуация.
Българските граждани в Либия, които нямат в себе си български паспорти, следва задължително да се свържат с посолството за уточняване на възможностите за получаване на временни паспорти, без които не могат да напуснат страната.

ПРИПОМНЯМЕ: Кръв, петрол и храна в Либия и по света

1 comment for “ЛИБИЯ – Как българските граждани ще бъдат евакуирани от Триполи