ЛУКСОЗНИТЕ УБИЙЦИ – България Шампион по убити при катастрофи

Най-много пътни инциденти миналата година са станали с пешеходци - в над 2000 от общо 6000 катастрофи през годината, съобщи Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на застрахованите и пострадалите при катастрофи. „София е градът в Европа с най-много загинали пешеходци. Не сме европейци по отношение опазването на пешеходците“, допълни той. НЕ СМЕ ХОРА, допълваме ние! Няма стойност другият до теб! Няма закон и наказанията са недостатъчни! ГОЛЕМИ СМЕ - КАТО ТУПАНА - Голем и празен!

75 души в гроба от катастрофи само за първите два месеца на 2011 – 775 за 2010 г.

ВИЖТЕ ВИДЕО …

Най-много пътни инциденти 2010-та с пешеходци – в над 2000 от общо 6000 катастрофи – над 30%

ЛУКСОЗНИ УБИЙЦИ – София е градът в Европа с най-много загинали пешеходци

16 февруари 2011г. България е Шампион по убити при катастрофи, като над 30% от загиналите са незащитените хора ходещи си по улицата. Простащината на българина вирее и се развива с пълна сила по улиците, особено когато са в “танка си”, наричан автомобил, кола. Там, недосегаеми, прости, псуващи, пушещи и храчещи от модерното автоматично стъкло!

Единственото място, където болшинството се чувства независимо и силно … в собствената си зависимост на собствената си слаба култура. Или бит. Луксозни лимузини, луксозни храчки, луксозни … убийци! Луксозна илюзия и долнопробна действителност! С удоволствие и гордост казвахме, особено тези българи, които сме в САЩ, че “си е друго да се поразходиш по улиците в България, а не по тези в Америка!” ВЕЧЕ НЕ !

Най-много пътни инциденти миналата година са станали с пешеходци – в над 2000 от общо 6000 катастрофи през годината, съобщи Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на застрахованите и пострадалите при катастрофи. „София е градът в Европа с най-много загинали пешеходци. Не сме европейци по отношение опазването на пешеходците“, допълни той.

НЕ СМЕ ХОРА, допълваме ние! Няма стойност другият до теб! Няма закон и наказанията са недостатъчни!

ГОЛЕМИ СМЕ – КАТО ТУПАНА – Голем и празен!

Тежка катастрофа край Сандански - загива 54-годишният Илия Трайков от курортния град. Пътният инцидент е станал на изхода на Сандански, на метри от паметника на Спартак. ФОТО: ДАРИК

75 души са потънали в гроба от катастрофи само за последните два месеца, съобщиха от Асоциацията на застрахованите и пострадалите при катастрофи. Според експертите от Съюза на българските автомобилисти това се равнява на заличаването на едно средно голямо българско село. Двете организации представиха данни за пътнотранспортните произшествия у нас, според които загиналите в катастрофи през 2010 година са със 130 души по-малко спрямо предходната 2009-а.

/егати успеха … на това население …/

През миналата година в пътни инциденти са убити 775 души спрямо 901 жертви през 2009-а. Толкова нисък брой на убитите в катастрофи е имало през далечната 1965 година, когато по думите на председателя на СБА Георги Янакиев в България не е имало други автомобили освен „Лада“ и „Запорожец“.

Въпреки положителната тенденция обаче от началото на годината в катастрофи са загинали 75 души. Според Янакиев това е броят на жителите в едно средно голямо село. „У нас селата не са многолюдни. Представете си 75 души убити“, допълни той.

Основните причини за катастрофите са две: неправилно изпреварване и висока скорост. В Европа високата скорост най-ефективно се контролира с видеокамери. В България те са само 15 и колкото повече стават, толкова по-ефективен ще бъде контролът на скоростта, без корупция, без изскачания от храстите, обясни Тодоров.

Друга сериозна причина за инцидентите е лошата инфраструктура. Тодоров даде пример с пътя между Бургас и Созопол, където до преди една година са загивали между десет и дванадесет души, обикновено млади хора. В момента, в който миналата година е сложена мантинела и са разделени пътните потоци, има само един загинал. „Значи жертвите са намалели десет пъти“, коментира председателят на Асоциацията на застрахованите и пострадалите при катастрофи.

В България има около 30 участъка, в които всекидневно стават катастрофи, алармираха експертите и призоваха както за подобряване на инфраструктурата, така и за повече камери по пътищата.

ВИЖТЕ ОЩЕ ВИДЕО:

ЗАПИСИ НА КАМЕРИТЕ В СОФИЯ – ИНЦИДЕНТИ – ВКЛЮЧИТЕЛНО СМАЧКВАНЕ НА ПЕШЕХОДЕЦ