Финансовият министър ще отговаря за българите в чужбина

Семейство Дянков - Симеон и американската му съпруга Керолайн в нощта на победата на ГЕРБ на изборите в България. ФОТО:бгнес

Семейство Дянков - Симеон и американската му съпруга Керолайн в нощта на победата на ГЕРБ на изборите в България. ФОТО:бгнес

Министърът с “американска връзка” – вицепремиерът Симеон Дянков ще отговаря за работата на Държавната агенция за българите в чужбина и на Държавната агенция “Архиви”

София, 14 февруари 2011g. Както по-рано обеща да избере някой от действащите министри за отговорник за българите в чужбина, министър-председателят Бойко Борисов възложи в края на миналата седмица на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков координацията на общата политика на правителството по отношение дейността на Държавната агенция за българите в чужбина и на Държавната агенция “Архиви”. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.
Заповедта е издадена във връзка с решението на Народното събрание за освобождаване от състава на правителството на Божидар Димитров – министъра без портфейл, се посочва в съобщението.

ПРИПОМНЯМЕ: Кой кой е в новото правителство? Американка крепи финансите

Уолстрийт похвали България 

Финансовият министър осигурен в САЩ

1 comment for “Финансовият министър ще отговаря за българите в чужбина