Българи студенти ще работят пак в САЩ при нови условия

Лос Анджелис и щата Калифорния са сред най-желаните дестинации сред студентите заради добрите работни оферти и месторазположението в близост до световни туристически символи.

Над 80 фирми от 16 региона на САЩ ще предложат оферти за студентски бригади на българи

Ще се приемат само студенти с предварително осигурени договори – част от новите изисквания на САЩ за издаване на разрешителни за работа – до сега студентите можеха да избират дали да пътуват с предварително осигурена работна оферта или да търсят работа на място
25 януари 2011г. Над 80 работодатели от 16 региона на САЩ ще предложат работни оферти на среща с български кандидати за студентски бригади за лятото по програмата “Work and Travel”. Специална среща ще бъде проведена в х-л “Шератон” в София, съобщи БТА.
Сред компаниите са представители на Източното и Западното Крайбрежие, където са разположени най-желаните дестинации Калифорния, Флорида, Кейп Код, Ню Джърси и др. Те са предпочитани сред студентите заради добрите работни оферти и
месторазположението в близост до световни туристически градове като Ню Йорк, Лос Анджелис и др.
Предлаганите позиции са със заплащане между 7,50 и 12 щ.д. на час като най-добре платени са местата за камериер, сервитьор и рецепционист. Заработените пари изцяло покриват разходите за квартира между 70 и 100 долара седмично и джобни между 50 и 100 долара според харчовете, посочват от компанията.

Очаква се засилен интерес към предварителните оферти, тъй като промяна в регулацията по програмата от Америка предвижда да пътуват само студенти с предварително осигурени договори. Това е част от новите изисквания на САЩ за издаване на разрешителни за работа, които ще влязат в сила от тази година,
пише в съобщението.
До сега студентите можеха да избират дали да пътуват с предварително осигурена работна оферта или да търсят работа на място.
Предстоящата среща ще даде възможност и на български студенти, израснали без родители да участват за спечелване на пълна стипендия за пътуване до САЩ по програмата. Средствата сa в размер на над 2000 щ.д. и покриват напълно разходите за двупосочен билет до Америка, таксите за участие в програмата с осигурена работна оферта, за виза и 5-месечна застраховка., които ще влязат в сила от тази година, пише в съобщението.
До сега студентите можеха да избират дали да пътуват с предварително осигурена работна оферта или да търсят работа на място.

1 comment for “Българи студенти ще работят пак в САЩ при нови условия