90 години не е валяло така в Ел Ей

От Шерифската служба съобщиха. че има много паднали дървета и електрически стълбове, изолирани, но не фатални наводнения, и особено много са зачестили автокатастрофите, най-вече по фрийуейите. На специална пресконференция днес говорителят на Шерифа изрази опасения и предупреди, че ако валежите продължат със същото темпо, могат да отприщят опасни свлачища, като добави. че в някои райони вече има и евакуирани жители. В района на Ел Ей евакуация е обявена в La Canada, Flintridge и La Crescenta.

Евакуация е обявена в La Canada, Flintridge и La Crescenta – повече от 200 семейства навън

ВРЕМЕТО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ – Бъдни вечер идва след ден-слънце – на връх Коледа ясно … и весело

21 декември 2010г. Нищо чудно Лос Анджелис да посрещне празниците “под вода”. Подобна метеорологична аномалия, случваща се едва на 10-15 години, е обхванала от няколко дни поред цяла Калифорния, като дъждът не спира, особено в южната част на щата.

В Ел Ей се излива джъд, какъвто градът не помни от 1921 г. Днес от метереологичната служба на щата съобщиха, че за последните четири дни в Града на ангелите е паднало такова количество дъжд, което е равно на едва една четвърт от това, което Лос Анджелис получава за цяла година.

В планините наоколо дъждът е сняг, като на Мамът вече има 3-метрова снежна покривка, а в някои други места за скиорите затвориха лифтовете си през уикенда, заради обилния снеговалеж.

От Шерифската служба съобщиха. че има много паднали дървета и електрически стълбове, изолирани, но не фатални наводнения, и особено много са зачестили автокатастрофите, най-вече по фрийуейите.

На специална пресконференция днес говорителят на Шерифа изрази опасения и предупреди, че ако валежите продължат със същото темпо, могат да отприщят опасни свлачища, като добави. че в някои райони вече има и евакуирани жители. В района на Ел Ей евакуация е обявена в La Canada, Flintridge и La Crescenta. Повече от 200 семейства принудително са напуснали домовете си, заради заплахата от свлачища в Ла Каняда и Ла Кресцента.