Откриха Финансов Център към посолството на САЩ в София

БИЗНЕС

Финансовите ваучери от американските посолства по света централизирано ще се обработкат чрез модерни технологии в България

US- посланик:  “Забравете за Унгария, за Румъния, за Сърбия – елате в България!”

 3 декември 2010г.  Център за финансово обслужване беше открит днес към посолството на САЩ в София.
    Пред журналисти посланик Джеймс Уорлик каза, че американски посолства от целия свят ще се обслужват от центъра. Запитан за предмета на дейност, посланикът обясни, че финансови ваучери от американските посолства по света се нуждаят от обработка. Това ставаше преди във всяко едно отделно посолство, но с модерните технологии тази дейност може да бъде централизирана и това става тук – в България, каза Уорлик, цитиран от българската телеграфна агенция.
    Това е положителна новина за България и за САЩ. Центърът за финансово обслужване на американските посолства вече е наел на работа осем български служители и ще увеличи този брой в следващите месеци, заяви посланикът на церемонията по откриването, в която участва и кметът на София Йорданка Фандъкова.
    Центърът ще обработва финансови ваучери и ще предоставя подкрепа на американските посолства по света. Финансовите ни експерти и ръководителите във Вашингтон можеха да изберат от много страни по света, но добрата новина е, че те избраха България и това посолство, заяви Уорлик. Той добави, че за него това не е изненада и изтъкна, че едни от най-талантливите български служители работят в посолството.
    Разполагането на Центъра тук трябва да даде сигнал към други – особено в частния сектор, че българските работниците са много талантливи и квалифицирани, заяви още посланикът. Той изрази надежда, че Центърът ще “отправи послание” към компаниите по света, които се насочват към Централна и Източна Европа. По думите му това послание е “забравете за Унгария, за Румъния, за Сърбия – елате в България”.
    Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари за доверието към България и към София – третото място в света, където ще има такъв Център. По думите на Фандъкова това безспорно означава доверие в страната ни, но най-вече в българите, в хората, които могат да изпълняват такива важни задачи. Кметът добави, че българските млади хора могат да изпълнят всички условия, за да бъдат конкурентни най-високо ниво в глобален мащаб.
    София и България имат най-важния ресурс за развитие – хората, добре подготвените кадри, владеещи чужди езици, знаещи и можещи да изпълняват важните задачи, каза Йорданка Фандъкова, която пожела успех на посолството и екипа на Центъра, като изрази надежда да има и нови работни места освен споменатите осем, за да може младите хора да се развиват в България.
    В церемонията участваха също главният финансов директор на Държавния департамент Джеймс Милет, както и ръководителят на Центъра Катерина Драганова, която определи разполагането му в София като сериозен знак на доверие от страна на американските партньори към България.

1 comment for “Откриха Финансов Център към посолството на САЩ в София