Българин за 1ви път със специално място на LA AUTO SHOW – Alex Alexiev

Гледайте изключително интервю за това как  БМВ одобрили проекта на 21-годишният Александър Алексиев – студент по дизайн на автомобили за новото им електрическо попълнение

Александър Алексиев е дизайнер на автомобили – първият българин със специално място на автомобилно изложение в САЩ, на LA AUTO SHOW. 

Александър е роден на 7 Март 1987г. в София, България в семейството на Мария (1965) и Божидар (1966) Алексиеви. Семейството му напуска страната, когато Сашко е 2-годишен и пристигат в САЩ.
  В момента интерес към него проявяват от 4 големи автопроизводители, като най-силен е интересът на БМВ и Нисан. Тази година проектът на Алексиев за новият модел на елктрически/хибрид на БМВ от серията “1” е одобрен и той отива да работи за няколко месеца във филиала на немската компания в САЩ.

Александър се съгласи да даде изключително интервю, което е негово първо в живота. Преди да застане пред камерата Алексиев ми каза, че много би искал да се върне в България. Не иска пари или титли, би желал да му се подсигури само възможност за работа – тази която работи и обича.

В “ГАЛЕРИИ” на уебсайта ще намерите всички качествени снимки от LA AUTO SHOW 2010

7 comments for “Българин за 1ви път със специално място на LA AUTO SHOW – Alex Alexiev