Българската актриса Нина Добрев (Nina Dobrev) проговори български в US-Latino Show /video/


Ноември 2010г. Интервю с актрисата от български произход Нина Константинова Добрева беше излъчено през седмицата в шоуто на Джордж Лопез – единственото латино-ток-шоу по американска телевизия. Нина проговори и български, като каза на Лопез на чист роден език, че го обича.
Преди време снимки на Добрев бяха публикувани в престижното списание МАКСИМ: Наше момиче в Максим

Нина Добрев (Nina Dobrev) е българско-канадска актриса родена на 9 януари 1989г. в София, но на две годишна възраст се премества заедно със семейството си в Торонто (Онтарио). Има по-голям брат, студент по инженерна специалност. От малка се занимава с танци, гимнастика, театър, музика и актьорство. Едва 14-годишна започва и кариера на модел. Първоначално става модел и снима реклами, а впоследствие започва да ходи на прослушвания за различни роли в киното и телевизията. Има роли във филмите „Парчета беглец“, „Далеч от нея“, „Върколаците никога не плачат“, както и в телевизионните сериали „Деграси: Новото поколение“ (в сериала Нина участва цели три години – от 2006-09) и „Дневниците на вампира“ (2007).

“Явих се на кастинга за главната роля едва ли не с идеята да се примиря, че все пак съм се пробвала. Първоначално не можах да повярвам, когато ми съобщиха, че съм одобрена сред толкова много кандидатки”, не крие ентусиазма си българката, когато разказва за участието си в “Дневниците на вампира”. Главната роля – на Елена Гилбърт е запазена именно за красивата българка! “Дневниците на вампира” дебютира в ефира на The CW на 10 септември 2009 година и още с пилотния си епизод успява да стигне до рекорден за историята на канала рейтинг и серията е проследена от 4,9 млн. зрители.

Една от малцината ни сънароднички (да не казваме и единствената), успели в Холивуд, не забравя и родния си произход – има баба и дядо в София, което доказа и с участието си при Лопез.

“Когато бях малка, нашите забраняваха вкъщи да се говори на английски именно по тази причина. Учех се и да чета и пиша на български и все още се справям добре, макар понякога да ми е нужно малко повече време“, признава Нина.

Красивата й външност е причина да получи покана за участие в няколко тв реклами, от където всъщност е забелязана и за голямото кино. Така получава и първата си роля – на Моника в драмата Away form Her, в която партнира на такова име като Джули Кристи. Лентата е номинирана за 2 Оскара и донася и “Златен глобус” на Кристи.

Истинският талант на Нина обаче е забелязан едва след участието й във Fugitive Pieces – история на малко дете, което се спасява от нацистите по време на Втората световна война, успявайки да избяга от Полша през Гърция до Канада. Критиците са възхитени и предсказват на младата актриса бляскаво бъдеще.

Постигнах бързо успеха си. Не крия, че имах нужния късмет за това. Спечелих съвсем малка много кастинги, добри роли – нещо, за което други чакат с години. Въпреки това имам и своята заслуга – отдадох се изцяло на професията, почти не спях, прекарвах повечето време от дните си на снимачната площадка. На пръв поглед хората виждат само блясъка на славата – червения килим, почитателите, но зад всичко това се крие и много труд и емоции“, признава Нина.

Нина Добрев е големият български пробив в Холивуд. Тя е само на 20 години, а вече има над 17 роли в канадски и американски филми и сериали.

Въпреки славата си, като типичен козирог Нина Добрев остава здраво стъпила на земята. Никога не забравя корените си и родната България, и винаги вярва в добрия изход на събитията. Тя възприема професионалния си успех до момента като началото на приключение, в което всеки изигран образ ще й помогне да разбере себе си като индивид. А с многообразността на ролите си, Нина Добрев показа, че притежава не по-малко качества и талант от холивудските си колеги, за да се окичи с титлата „звезда”!
   Нина не говори за личния си живот и оставя на медиите да гадаят има ли сериозен приятел и кой е той … 

1 comment for “Българската актриса Нина Добрев (Nina Dobrev) проговори български в US-Latino Show /video/