Американският посланик подкрепя 100% безвизовия режим между България и САЩ.

Новината за номинирането на Уорлик за посланик в София от президента Барак Обама дойде на 2 октомври 2009г. На препитването на 18 ноември в Сената на САЩ, преди да бъде избран Уорлик трябваше да каже приоритетите си за дейността си в София. Приоритет №1 е сътрудничеството в международната сигурност, едно от най-важните условия за САЩ за определяне на партньор в даден район. В случая с България това е районът на Балканите, Черно море и Кавказ, който e ключов в глобалната стратегия на САЩ. Пред Сената Уорлик нарече отношенията с България в тази посока “отлични”.

Американският посланик Джеймс Уорлик бе гост на бургаски ротарианци

“Решенията, които правителството ще вземе в енергийния сектор, ще определят развитието на страната за десетилетия напред”
      5 ноември 2010г. /Огнян Фотев, Бургас/ Американският посланик Джеймс Уорлик днес бе гост на бургаски ротарианци, съобщиха от местния клуб. Информационните технологии и възобновяемите и алтернативни източници на енергия са две от най-важните сфери, в които дипломатът вижда възможности за сътрудничество между България и САЩ. Това е казал той по време на срещата.
     Решенията, които правителството ще вземе в енергийния сектор, ще определят развитието на страната за десетилетия напред, цитират дипломатът от БТА.
    За американските инвеститори е особено важно върховенството на закона, е казал още посланик Уорлик.     

Той е потвърдил, че подкрепя 100 процента безвизовия режим между България и САЩ.

ПРИПОМНЯМЕ: 

Новият US-посланик от Евро-произход пристигна в София