Пловдивчани летят директно от САЩ до родния си град

Два пъти в седмицата – за празниците още повече

Първите пътници по новооткритата редовна целогодишна авиолиния Лондон-Пловдив-Лондон кацнаха днес и бяха посрещнати на новия терминал на летището в Тракийската столица по българска традиция с хляб и сол и с фолклорна програма

В края на декември ще започне обслужването на чартърните полети от Русияи ще бъде открит и нов чартър – от Катовице, Полша
/Йоана Цойкова, Пловдив/

2 ноември 2010г. От днес пловдивчани ще могат да летят директно от САЩ до родния си град през цялата година, ако техният тревъл-агент успее да направи връзка между задокеанкият им полет с кацане в Лондон и новата въздушна линия открита днес.

 Първите пътници по новооткритата редовна целогодишна авиолиния Лондон-Пловдив-Лондон кацнаха днес на летище Пловдив. Пасажерите бяха посрещнати на новия терминал на летището по българска традиция с хляб и сол и с фолклорна програма.
    От Лондон са пристигнали 143 пътници, а с обратния полет днес за столицата на Великобритания пътуват 180 човека, каза изпълнителният директор на “Летище Пловдив” АД Дойчин Ангелов, цитиран и от БТА. 
   Той допълни, че вече се водят разговори за създаване и на други постоянни линии.
    Ангелов посочи още, че в края на декември ще започне обслужването на чартърните полети от Русия. Тази година има открит и нов чартър – от Катовице, Полша.
    Изпълнителният директор за Източна България на компанията-правозвач “Райънеър” Ласло Томаш каза, че целогодишно в двете посоки се очаква да летят около 30 хиляди души. Той отбезяза, че регионът има голям потенциал и улесненият достъп по въздух ще даде допълнителен тласък в развитието на туризма.
Редовните полети ще се изпълняват във вторник и събота, а в дните около коледните и новогодишни празници са предвидени три извънредни полета.
    Областният управител на Пловдив Иван Тотев, който същоприсъства на церемонията, съобщи, че до края на годината трябва да бъде подготвена промяна в транспортната схема. За да бъде улеснен достъпът до летище Пловдив, ще бъдат създадени специални автобусни линии от по-големите градове в областта да терминала.
    Преди приземяването на първия самолет по новата дестинация беше засадено вечнозелено дръвче, с което ръководството на летището символично си пожела с увеличаване броя на листата му
да се множат и полетите.

ПРИПОМНЯМЕ – кликнете на линковете за да знаете: Първи самолет каца на летището в Пловдив, вече обновено на 1-ви август тази година.

В средата на септември от българското правителство Спряха продажба на летище в Българияи по този начин реално ликвидираха евентуалната конкуренция на Летище Пловдив.