Образцово дерби в Мадрид + другите мачове днес от Шампионската лига

Още в 12-а минута Реал поведе на Милан, след пряк свободен удар на границата на наказателното поле на звездата Кристиано Роналдо, изпълнен от него блестящо, който промуши топката през стената на Милан за 1:0.

Рядко за турнира „българско дерби” утре – Манчестър Юнайтед с Димитър Бербатов посреща Бурсаспор на Димитър Иванков (11:30 рм – ФСЧ)

19 октомври 2010г. На стадион „Сантиаго Бернабеу” в Мадрид се игра мачът от група „G” на Шампионска лига между 9-кратния европейски шампион Реал (Мадрид) и 7-кратния носител на трофея Милан. И двата отбора заемат първите две места в групата, като домакините са със 6 точки от два мача, а Милан с 4, двубой който гледахме в САЩ по Фокс Сокър Ченъл (ФСЧ). Мениджърът на Реал (М) Жозе Моуриньо бе на терена за 75-ия си мач в Шампионска лига. Моуриньо е носител на купата с Порто и Интер, а днес се изправи срещу градския съперник на бившия си клуб – Милан.

Очаквано Реал (Мадрид) бе по-активният отбор още от началото на срещата, и още в 12-а минута, след пряк свободен удар на границата на наказателното поле на звездата Кристиано Роналдо, изпълнен от него блестящо, като промуши топката през стената на Милан за 1:0. Преди италианците да отворят очи испанците вече водеха с 2:0, след като след пробив пак на Роналдо и отличен пас “на дузпата”, удар на турската звезда в отбора Йозил рекушира в бранител на „росонерите” и прехвърли вратаря Амелия. При този резултат завърши 1-то полувреме, както и мача.

Главен съдия на двубоя бе Педро Проенша от Португалия.

Съставите на двата тима:

Реал (Мадрид): Касияс, Карвальо, Пепе, К. Роналдо, Марсело, Шави Алонсо, Арбелоа, Игуаин, Ди Мария, Йозил, Кедира

Милан: Амелия, Неста, Замброта, Бонера, Антонини, Гатузо, Зеедорф, Роналдиньо (Робиньо), Пирло, Пато, Ибрахимович

РЕЗУЛТАТИ ОТ  ИЗБРАНИ МАЧОВЕ:

Челси победи с 2:0 в гостуването си на Спартак (Москва) от третия кръг на група „F” в Шампионска лига. Наставникът на Челси Карло Анчелоти бе доволен от успеха, особено след отсъствието на ключови футболисти като Лампард и Дрогба. С този успех, „сините” от Лондон останаха еднолично на първо място в групата, с актив от 9 точки. Спартак остава на втора позиция с 6 точки. Първият гол за англичаните отбеляза на родна земя срещу бившите си местни дерби-противници Жирков още в 23-та минута, Второто попадение бе на Анелка 20 минути по-късно в 43-тата.

На стадион „Емиратс” в Лондон се игра мачът от група „Н” на Шампионска лига между отборите на Арсенал и Шахтьор Донецк. Двата отбора деляха първото място в групата с по 6 точки, но лондончани не само имаха по-добра голова разлика, но и постигнаха категорична победа с 5:1.

Арсенал: Фабиански, Скилачи, Клиши, Сонг, Джуру, Насри, Фабрегас, Ебуе, Шамак, Уилшър, Росицки

Шахтьор: Пиятов, Хубшман, Кушер, Луис Адриано, Уилиан, Гай, Мхитарян, Рац, А. Тейшейра, Срна, Ракитски

Група „Е”:
Рома – Базел 1:3(1:2)
Байерн Мюнхен – ЧФР Клуж 3:2(2:1)

Група „F”:
Спартак Москва – Челси 0:2

Олимпик Марсилия – Жилина 1:0(0:0)

Група „G”:
Аякс – Оксер 2:1(1:0)
Реал Мадрид – Милан (2:0)

Група „Н”:
Брага – Партизан 2:0(2:0)
Арсенал – Шахтьор Донецк 5:1(2:0)

МАЧОВЕТЕ УТРЕ – 20 ОКТОМВРИ

В рядко за турнира „българско дерби”, Манчестър Юнайтед с Димитър Бербатов посреща Бурсаспор на Димитър Иванков

Група „А”:
Интер – Тотнъм
Вердер – Твенте

Група „В”:
Шалке – Апоел Тел Авив
Лион – Бенфика

Група „С”:
Рейнджърс – Валенсия

Манчестър Юнайтед – Бурсаспор

 

Група „D” (20.10):
Панатинайкос – Рубин Казан
Барселона – ФК Копенхаген

 

 

 

1 comment for “Образцово дерби в Мадрид + другите мачове днес от Шампионската лига