Конкуренцията на Бербо – Рууни напуска Манчестър Юнайтед

 Звездата на “червените дяволи” най-вероятно ще напусне клуба и ще премине в Манчестър Сити за умопомрачителната сума от 100 милиона паунда

Най-сериозната конкуренция на Димитър Бербатров, и главна причина за намаленото участие на нашия, неговият съотборник и супер звезда на английския и световния футбол Уейн Руни пожела да напусне Манчестър Юнайтед. Уейн Марк Руни (Wayne Mark Rooney) е роден на 24 октомври 1985 г. в Ливърпул. Руни печели международна популярност през януари 1999 г.,когато става най-младия голмайстор в историята на Английската висша лига. На 12 февруари 2001 г., Руни става и най-младият играч, взел участие в мач на националния отбор на Англия. През 2002 г. Руни е закупен от Евертън. Той също е и най-младият голмайстор на Англия. На 31 август 2004 г. Руни преминава в Манчестър Юнайтед за сумата от 23 милиона паунда.

  19 октомври 2010г. Днес мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън сензационно призна, че звездата на отбора Уейн Рууни иска да напусне клуба, съобщи на първата си страница днес английското издание The Sun | The Best for News, Sport, Showbiz, Celebrities & TV

   Зашеметяващата изповед предизвика поток от милиони лири във война между горчивите съперници на “червените дяволи” Челси и Манчестър Сити, като и двамата отчаяно търсят нападател.

   Говорейки днес следобед, Фърги разкри, че Рууни наистина е поискал да напусне и че главният изпълнителен директор на Юнайтед Дейвид Гил е потвърдил.

Той заяви: “Дейвид Гил е започнала преговори с агента на Рууни …”

“Не можех да повярвам – Бях втрещен, тъй като само преди месец той каза, че е най-великият клуб в света Ние не знаем какво се е променило съзнанието на момчето. Правили сме всичко възможно да помогнем на Уейн Рууни по всяко време, когато той е бил в беда, далвали сме съвет. Това е закон за всички играчи.”

“Аз не знам колко пъти сме му помогна по отношение на личния живот и други въпроси.”

“Това е, от както този клуб е основан. Уейн е получавал тази помощ, така че не е имало падане.”

“Аз съм разочарован – не мога да го повярвам!”

Фъргюсън настоява да се запази вярата в клуба по време на сегашните вълнения – и е казал, че Рууни няма да получи по-добра оферта от друго място.

Фъргюсън също така потвърди, че Рууни се бори с контузия на глезена, въпреки че казва за себе си, че е на 100 процента добре.  Рууни няма да стартира в Шампионската лига утре с Бурсаспор.

Звездата на “червените дяволи” най-вероятно ще напусне клуба и ще премине в Манчестър Сити за умопомрачителната сума от 100 милиона паунда.  Всички медии на Острова гръмнаха за евентуалния трансфер на Руни.

Както е известно, договорът на играча изтича през 2012 година, но англичанинът няма намерение да го подновява. Вестникът ” Индипендънт” заявява, че ако Руни прекрати договора си с “червените” през лятото на 2011, ще трябва да плати сумата от 5,7 милиона евро на Юнайтед. От своя страна Рууни вече е признал пред съотборници, че обмисля сериозно възможността да премине в градския съперник Сити, който има много сериозни амбиции за в бъдеще.

Уейн Марк Руни (на английски Wayne Mark Rooney) е роден на 24 октомври 1985 г. в Ливърпул. Руни е израснал в Крокстет, източен Ливърпул. Там той, заедно с двамата си братя посещава местното училище. Руни печели международна популярност през януари 1999 г.,когато става най-младия голмайстор в историята на Английската висша лига.Тогава той е на 14 години и отбелязва в последната минута победния гол за тогавашния си отбор Бристол Сити срещу тогавашния шампион Челси. Скоро след това, на 12 февруари 2001 г., Руни става и най-младият играч, взел участие в мач на националния отбор на Англия. Това става в приятелски мач срещу Австралия. Тогава той е на 17 години. През 2002 г. Руни е закупен от Евертън. Той също е и най-младият голмайстор на Англия. На 31 август 2004 г. Руни преминава в Манчестър Юнайтед за сумата от 23 милиона паунда.Той дебютира за новия си отбор на 28 септември 2004 в мач за Шампионската лига срещу турския Фенербахче. В този мач Руни се отчита с хет-трик и асистенция за победата на Манчестър Юнайтед с 6-2. През септември 2005 г. е избран за най-добър млад играч на годината от FIFPro (огранизацията на професионалните футболисти). През 2006 година печели и първата си купа като професионален футболист Английската купа на лигата след като на финала Манчестър Юнайтед побеждава отбора на Уигън Атлетик с 4:0 след два гола на Руни. През 2007 г. става шампион на Англия с Манчестър Юнайтед. През същия сезон достига 1/2 финал в Шампионска лига. През 2008 година Манчестър Юнайтед печели купата на Шампионската лига след дузпи срещу Челси. На 30 ноември 2008 . Руни бележи стотния гол в своята кариера. Двубоят е между градските съперници Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити завършил с победа на “червените дяволи” с минималното 1:0.

2 comments for “Конкуренцията на Бербо – Рууни напуска Манчестър Юнайтед