Нашите футболисти в Ел Ей шампиони с няколко рекорда

  

Футболният отбор ФК БАЛКАН Лос Анджелис (FC Balkan) завърши сезона без загуба и с уникална голова разлика

Вижте снимки – “Галерията на успеха”  и постер – четете първите думи на тренъора Атанас Атанасов


ФК БАЛКАН Лос Анджелис (FC Balkan) заслужено грабна шампионската титла и постави няколко рекорда този сезон. Единственият играещ в момента на територията на Ел Ей български отбор по футбол в Лос Анджелис победи през миналия уикенд авторитетният “АС Лос Анджелис” с изразителното 6:2 на финала в своята лига “Уенсдей Опън Дивижън”.

БАЛКАН завърши сезона без загуба с 10 победи и един равен (0:0) още в I-ия кръг, което е рекорд за лигата и за отбора от неговото създаване през 2007 година, за което писахме тогава. Другият рекорд е головата разлика, която постигнаха „Лъвовете“ в раирано бяло-зелено – 56-9, която по думите на треньора Атанас Атанасов, “до голяма степен се дължи на отличната форма на вратаря Майк Даниелс (“Черната перла”).”

Голът от дузпа на голмайстора на първенството, също от БАЛКАН – Джъстин Зенеда, който отбеляза 34 гола в 11 мача. /click for bigger picture/

Голмайсторът на първенството също е от БАЛКАН – Джъстин Зенеда, който отбеляза 34 гола в 11 мача, като той държи и постижението за “най-много отбелязани голове в един мач”.

“Уенсдей Опън Дивижън” е нова лига, която е отворена за да може да се играе вечер след работно време през седмицата и да бъдат освободени уикендите, за мачовете в по-висшите лиги, и за семействата на играчите, и за по-добра комуникация поради големият трафик през деня.

“Уенсдей Опън Дивижън” е една от десетте (10) дивизии в Мюнисипал Спортс Секшън на Лос Анджелис, като тя и Супер Метро са двете най-визшестоящи, т.нар. Хай Левъл.  Между останалите осем “по-долу” стоят и две за жени.

Мюнисипал Спортс Секшън се управлява от Калифорния Сокър Асосиейшън, която е много голяма организация за аматьорски футбол, обхващаща седем (7) дистрикта на Ел Ей, в която играят около 14000 отбора на 160 мили диаметър от Санта Брабара до Ориндж каунти.

Всяка една дивизия има по дванадесет (12) отбора и се играе “всеки срещу всеки” по веднъж, като за един сезон се изиграват по единадесет (11) мача.

Другият сезон започва на 27 март 2011г., като дотогава БАЛКАН ще участва в няколко турнира, които специално са направени за най-добрите в лигите.

Попитахме наставникът на БАЛКАН Атанас Атанасов за българите в отбора, за причината за големите успехи този сезон и за бъдещите му планове.

Атанас Атанасов, наставник на БАЛКАН с шефа на съдийската комисия след финала в Грифит парк. ФОТО: Евгени Веселинов

“Мнозинството в отбора са българи единадесет (11) от общо деветнадесет (19) момчета, които съм картотекирал в началото на сезона. Сега в края на надпреварата сме седемнадесет (17), защото двама отпаднаха, след като преминаха да играят в други отбори. Ядрото е основно българско, но много трудно се намират играчи. Сега имам две нови момчета, българчета, които ще започнат още в първите ни мачове и ще продължат през новия сезон. 23-годишният Атанас от Пловдив и 28-годишният Петър играл в Доростол Силистра. Атанас научил за БАЛКАН от вестник Дневен ТРУД в България преди две години и веднага потърсил отбора, когато пристигнал тази година в Лос Анджелис. Януари започваме в регионалната лига в Глейндейл, за да можем да сработим за новия сезон, а също съм поканил повече желаещи да опитат, за да мога да направя новата селекция за следващия сезон в по-сериозната наша текуща лига, който започва през март. Но първо трябва да попразнуваме за успеха и после ще мислим за напред,” каза Атанасов.

“Не мога да отлича персонално никого. Имаше важни мачове срещу силни отбори в които отборът показа дух. С по-слабите отбори отсъстваха играчите ми с по-голям потенциал, но пък резервите показаха добра игра и мотивация. Голяма роля изигра и публиката, като радостно е, че българите в Лос Анджелис започнаха да се интересуват повече от нас след постигнатите успехи. Искам да поздравя всичките момчета от отбора за отговорността, която поеха. И всички, които ни подкрепяха през цялото време,” добави наставникът на БАЛКАН.

ФК БАЛКАН Лос Анджелис (FC Balkan LA) е сформиран в края на 2006г. от Атанас Атанасов, когато той е все още треньор на предишния български отбор БеГе Юнайтед (BG United FC). Атанасов официално регистрира БАЛКАН в началото на 2007г., след като напуска Юнайтед. /изтелете файл на публикация във в-к Дневен ТРУД за създаването на БАЛКАН от тук: BALKAN TRUD NEDELYA 25 MART 2007, днес 17 октомври 2010г. вестникът отново е поместил статия с две снимки ето тук: LA-17.10.2010

От създаването си БАЛКАН върви все нагоре, като през пролетния сезон на 2010г. БАЛКАН взе среброто в лига Глейндейл, като не му стигна само една точка, а преди това есента 2009-та се добраха до бронза. Сега момчетата взеха златото. “Балкан” не е със строго ограничен етнически тим, по думите на наставника Атанасов. В него играят още американци, румънци, грък, македонец и латино-американци.

Свалете си постер с голяма резолюция от тук:

http://dox.bg/files/dw?a=2dc83a17a1

“Галерията на успеха” /click for bigger sizes/



__