Левски размазан в Лисабон

    30 септември 2010г. Португалският Спортинг разби с 5:0 при домакинството си на Левски в мач от турнира Лига Европа, мач който гледахме по сателита в САЩ. 
   Първото попадение за тима от Лисабон вкара капитанът Елдер Пощига, разписал се в 30-ата минута на двубоя. Състезателят засече центриране от корнер и от много малък ъгъл прати топката в тялото на Петков, който не успя да отрази удара му. В самия край на полувремето Маниш покачи на 2:0, отново след центриране и не особено убедителна намеса на вратаря Петков. В 53-ата минута за 3:0 точен бе Саломао, който реализира с известна доза късмет, след като Петков отрази удара му в гредата, но топката все пак премина голлинията. Малко по-късно Пощига вкара нов гол за португалския тим, с шут отдалеч. Секунди след това и гредата спаси „сините” от инкасиране на ново попадение. Това обаче все пак се случи в 80-ата минута, когато след нов гол – този път на Матиас, резултатът стана 5:0.

Съперниците на Левски в Група “С” на Лига Европа Гент и Лил завършиха 1:1 в мача помежду си и спечелиха по първа точка в групата. Белгийският тим излезе напред в резултата още в 5-ата минута с гол на Стийн Де Смет, който с удар отблизо не остави шансове на противниковия вратар. Отговорът на френския отбор обаче не закъсня и в 21-ата минута Пиер-Ален Фро изравни със страхотен изстрел с десния крак. До края на мача нито един от двата тима не успя да наложи волята си над противника.

Въпреки тежката си загуба с 0:5 от Спортинг в Лисабон, Левски остава пред Гент и Лил в класирането в Група “С”, след като в първия си мач победи с 3:2 белгийците в София. “Сините” са втори с 3 точки, на 3 от водача и фаворит в групата Спортинг. Гент са съответно трети и четвърти с по 1 точка.

Футболистите на Левски изиграха  тази вечер срещу Спортинг в Лисабон първия си мач през този сезон в евротурнирите в своите резервни жълти екипи на “Найк”. Това е първо появяване на “сините” с втория цвят на отбора, след като досега момчетата на Ясен Петров играеха непрестанно със своя титулярен син екип в предишните седем срещи.

Спортинг: Патрисио, Каричо, Полга, Евалдо, Маниш, Фернандес, Сапатер, Пощига, Саломао, Перейра, Вукчевич

Левски: Петков, Мулдер, Грийн, Иванов, Йовов, Минев, Младенов, Жоазиньо, Тасевски, Дембеле, Милиев

2 comments for “Левски размазан в Лисабон