Запорират имущество на осъдени в чужбина – делят на две

Председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Стоян Кушлев и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подписаха споразумение във връзка с използването на защитената връзка на “Европол” – SIENA за обмен на информация между службите за територията на държавите членки на Европейския съюз

Силистренският окръжен съд е наложил запор на имущество на депутата Гюнай Сефер за 2 284 230 лв – ще има и друг иск на стойност 8 млн. и 500 хил. лв.

/Елена Василева, София/

 30 септември 2010г.    Председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Стоян Кушлев и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подписаха споразумение за сътрудничество между МВР и комисията. Министър Цветанов посочи, че споразумението е във  връзка с използването на защитената връзка на “Европол” – SIENA за обмен на информация между службите за установяване на имущество придобито от престъпна дейност на територията на държавите членки на Европейския съюз, цитират силовият министър от БТА.      
        Комисията ръководена от Стоян Кушлев в бъдеще ще може да запорира и имущество на осъдени в чужбина. Сумата, на която е оценено то ще се разделя на по 50 процента между България и
държавата, в която имуществото се намира, каза Кушлев.

  Днес Силистренският окръжен съд е наложил запор на имущество на депутата от ДПС Гюнай Сефер в размер на 2 284 230 лв. Това съобщи на пресконференция в МВР председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Стоян Кушлев.
     Запорът на имуществото на Сефер е в следствие на иск на комисията срещу него. Стоян Кушлев заяви, че срещу Сефер ще има и друг иск на стойност 8 млн. и 500 хил. лв.