Наши младежи взимат думата в ООН в Ню Йорк

Двама делегати от България – Велислава Иванова и Благовест Кирилов, ще обсъждат проблемите на младите хора на 64-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

 19% от българите на възраст между 19 и 35 години нямат завършено средно образование, а 16% са безработни
       Българските делегати ще открият изложба

  27 септември 2010г. Двама делегати от България – Велислава Иванова и Благовест Кирилов, ще обсъждат проблемите на младите хора на 64-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Това съобщила в Националния пресклуб на БТА Боряна Атанасова, член на Дружеството за ООН в България.
       Инициативата “Български младежки делегат” на Дружеството за ООН от 2007 г. дава право на млад човек да бъде включен в официалната българска делегация в заседания на ООН, пряко свързани с проблемите на младите хора, посочи Боряна Атанасова.
       В периода 4 – 14 октомври ще участваме в работна закуска на тема екология, кръгли маси по проблемите на образованието и безработицата сред младите хора, каза Велислава Иванова. Тя цитира данни, според които 19 процента от българите на възраст между 19 и 35 години нямат завършено средно образование, а 16 насто са безработни.
       Българските делегати ще открият в Ню Йорк изложба със снимки от миналогодишен творчески конкурс на Дружеството и панелна дискусия по приоритетни области за младежта с дипломати от ООН. Предстои те да се срещнат с Генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, посочиха от Дружеството.