Бербатов потвърди, че няма намерение да се завръща в национала

 
 
 

Уникалният втори гол на Берба с поемане на топката от въздуха и задна ножица, която изпрати кълбото неспасяемо в горният ляв ъгъл на вратаря на Ливерпул. (Courtesy: Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Уникалният втори гол на Берба с поемане на топката от въздуха и задна ножица, която изпрати кълбото неспасяемо в горният ляв ъгъл на вратаря. (Courtesy: Photo by Alex Livesey/Getty Images)

 Берба пред МЮ ТВ:  “Обещах на себе си, че когато наближа 30-та си годишнина и ако не съм постигнал нищо с националния отбор, ще бъде най-добре да се откажа и да дам шанс на младите. Исках те да видят какво е да носиш националния отбор на раменете си!”

/вижте и видео – свалете си постер/

24 септември 2010г. Димитър Бербатов заяви, че няма намерение да се завръща в националния отбор на България. В интервю за клубната телевизия на Манчестър Юнайтед българинът коментира, че не съжалява за решението си да се оттегли от националния отбор. “Обещах на себе си, че когато наближа 30-та си годишнина и ако не съм постигнал нищо с националния отбор, ще бъде най-добре да се откажа и да дам шанс на младите. Исках те да видят какво е да носиш националния отбор на раменете си”, коментира Бербатов. Димитър Бербатов е потвърдил новината и за Българската Телеграфна Агенция, съобщиха от БТА.

Така нападателят ще остане само с участието си на европейското първенство в Португалия през 2004 г. Той обаче успя да постигне една своя голяма цел – да стане голмайстор номер едно в историята на националния отбор с 48 гола в 77 мача. Последното от тях падна в контролата с Малта в края на миналата година.

“Исках да постигна този рекорд преди да се откажа. Когато го направих, се чувствах изключително горд и това беше един от най-великите дни в живота ми”, сподели още българската звезда на “червените дяволи”.

След оттеглянето на Бербатов българският национален отбор изигра общо пет мача, като загуби четири. В тях нападателите реализираха само две попадения. Те бяха дело на Валери Божинов и Ивелин Попов.

В същото време Бербатов демонстрира невероятна форма в своя “Манчестър юнайтед” и за шест мача от началото на сезона вече реализира седем гола. Три от тях бяха срещу може би най-големия съперник на “червените дяволи” – “Ливърпул” – миналия уикенд – вижте видео с всичките изяви на Берба в мача: Dimitar Berbatov vs. Liverpool

СВАЛЕТЕ СИ ПОСТЕР на Димитър Бербатов:

 

Кликнете 2 пъти в/у снимката за размер 2560 х 1600 постер