Гледаме Европейското през “крив макарон”

Така нашите футболисти изглеждат по-добре!

Супер резил в поредният мач с бездушна игра

Футболният отбор на България загуби срамно и жалко с 0:1 от Черна гора на собствения си стадион в София

Селекционерът на националния отбор Станимир Стоилов си подаде оставката

/Тони Бъчваров, София/

7 септември 2010г. Супер резил в поредният мач с бездушна игра на собствена земя ни предложиха днес “великите” български футболисти! Пардон, “кисели дупета”, които не познават друго освен цветът на парите! Хора без грам национално самочувствие и вечно “в полет” над всички и всичко!

“Лъвове” били, та те и за диви прасета не стават, онези с бивниците поне се бият до последно! И като ги отстрелват трудно падат! Един лъв, два ли …

Футболният отбор на България загуби срамно и жалко с 0:1 от Черна гора на собствения си стадион в София в квалификация от група “G” за европейското първенство в Полша и Украйна през 2012 година. Поражението бе второ поредно бездушно, след като миналия петък нашенските ритнитопковци отстъпиха с бруталното 0:4 като гост на Англия – 3 лъва са повече от един – отзиви за мача България Англия.

Така спокойно можем да кажем, че “ще гледаме Европейското през крив макарон”.

Веднага след мача селекционерът на българите Станимир Стоилов обяви, че си подава оставката, която веднага пък бе приета от президента на БФС Борислав Михайлов. /четете по-долу/

Пито-платено ! Една оставка и нищо повече! Съставът на футболната управа си остава същият, като дори “великият” Наско Сираков обяви супер нахално, че нямало на кого да си даде оставката! Разбирате ли сега, ами те просто са в “небесата”, над тях са само “боговете”! А те съответно са на земята, малки и жалки точици от които зависи всичко в българския футбол в последните години! Цялата златна компания от Световното първенство по футбол през 1994 в САЩ, която превзе властта във Футболния съюз.

КАКВО СЕ СЛУЧИ, ИЛИ ХРОНОЛОГИЯ НА РЕЗИЛА

От самото начало на мача българите бяха по-активни в нападение, както и се очакваше. В 9-ата минута Рангелов опита добър удар, но в страни от вратата на Божович. Ивелин Попов в 15-ата мин. се опита да уцели вратата от 20 м. но топката прехвърча на метър над горната греда.

20-ата минута беше “точката на пресичане” – черногорците създадоха първата си опасна атака, но Вучинич не успя да засече центрираната в наказателното поле топка. В 35-ата мин. Попов опита с глава от няколко метра, но безопасно в ръцете на Божович.

В следващата 36-та минута вече окончателно черногорци ни почерниха, като отбелязаха отличен гол чрез Елсад Зверотич, който се оказа най-съобразителен след разбъркване пред наказателното поле и с плътен удар от 15-на метра вкара топката във вратата на Михайлов – 0:1.

Резервата влязла през 2-то полувреме Валери Божинов все пак записа гол за България, като в 50-ата мин. вкара за 1:1, но попадението бе отменено поради засада.

В 62-ата мин. Мартин Петров изпълни добре фаул, но вратарят на противника боксира. В 68-ата мин. Ангелов пък отправи силен удар от палантерията, но вратарят на гостите отново се прояви и спаси.

В 89-ата мин. Мартин Петров бе най-близо до гола, след като удари гредата от пряк свободен удар.

Съставите:

БЪЛГАРИЯ: 13. Михайлов – 16. Миланов (Генчев 46’), 3. Стоянов, 15. Иванов, 5. Минев, 12. Пеев (Домовчийски 66’), 6. Ангелов, 19. Ст. Петров (к), 17. М. Петров, 7. Попов, 11. Рангелов (Божинов 46’);

ЧЕРНА ГОРА: 1. Божович – 2. Павичевич, 20. Джудович, 3. Баша, 4. Йованович, 17. Зверотич (Новакович 68’), 15. Пекович, 11. Бошкович (Вл. Бошкович 64’), 7. Вукчевич, 10. Джалович (Касчелан 77’), 9. Вучинич;

КЛАСИРАНЕ

Място Отбор Мачове Г Р Точки

1. Англия 2 7:1 6

2. Черна гора 2 2:0 6

3. Швейцария 1 1:3 0

4. Уелс -1 0:1 0

5. БЪЛГАРИЯ 2 0:5 0

След срещата селекционерът на националния отбор Станимир Стоилов обяви, че си подава оставката и повече няма да води тима. „Значително намалихме шансовете си за класиране. Трябваше да спечелим на всяка цена, не успяхме. Най-вероятно това ще е последният ми мач начело на България. Съжалявам най-вече от това, че се създаде негативна обстановка в националния тим. Аз съм доволен от положените усилия, но не и от резултатите. Опитах се да наложа по-атакуващ стил, но явно не успях. Занапред ще бъда най-големият фен на националния отбор, а също и на новия селекционер”, каза Стоилов пред камерите на БНТ1.

Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че оставката на селекционера на националния отбор Станимир Стоилов е приета. Той добави, че в следващите дни ще се търси временен наставник, който да води тима в предстоящата евроквалификация срещу Уелс на 8 октомври в Кардиф, но не каза дали заместникът на Стоилов ще е българин или чужденец.

Шефът на Спортната редакция на БНТ Методи Манченко цитира в ефира на държавната телевизия изказване на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Както е известно Лечков обяви, че с този национален отбор и селекционер (Станимир Стоилов) няма да се класиране за предстоящото Европейско първенство в Полша и Украйна през 2012.

Премиерът на България Бойко Борисов обяви, че трябва да настъпят промени на всички нива, за да започне представителният ни тим да побеждава. “Разликата между двата отбора беше деветката. Тази, която не игра за България (Димитър Бербатов) и тази, която игра за Черна гора (Мирко Вучинич)”, заяви Борисов в ефира на БНТ1.

На въпрос трябва ли да има оставки, министър-председателят заяви: “Трябва да започнем като Германия – от първия до последния”.

Директорът на националните отбори Наско Сираков не скри разочарованието си от поражението от Черна гора с 0:1 насред НС „Васил Левски”. Както стана известно загубата беше причината селекционерът Станимир Стоилов да си подаде оставката, която в последствие бе приета от президента на БФС Борислав Михайлов. Сираков обаче разкри, че засега запазва поста си. „Няма пред кого да си подам оставката. Да, за момента тя не е подадена”, каза Сираков в ефира на Канал 3.

“Каквото и да кажа, няма смисъл. Тежко ми е, болно мие, нямам думи. Единственото, което остана е да играем, и да започнем да побеждаваме, каквото и да кажа, мисля че е излишно,” заяви Валери Божинов. „На този етап реалността е такава, че не се получава. Може би наша е вината, не може би – наша е вината, не се получава. Много ми е тежко. Не се оправдавам, няма за какво. От няколко лагера идвам и го няма този позитивизъм, не е както е било преди! Националният отбор трябва да се вдигне по един или друг начин. Още не са започнали квалификациите и сме с две загуби. Мога да благодаря на феновете, които дойдоха, жалко за тях.”

“Преди влизането казах: „с половин гол да бием”. Значи не можем. Играят си по-добре, по-силни бяха. Смятам, че дъно винаги е имало и пак ще има. Стоилов ще ви каже по-подробно. Аз не мога да кажа какво да правим”, заяви треньор № 1 на България за ХХ век Димитър Пенев в ефира на Канал 3.

„Колко пъти сменяха треньора? Променя ли се нещо? Започнахме да играем по-добре при Стоилов, но много пропуски ни пречат. Между футболистите няма никакви търкания, защото всички сме дошли с една цел – да се класираме на голям форум, да радваме хората! Oт два мача да не вкараш един гол е голям срам,” каза нападателят на националния отбор на България Димитър Рангелов в ефира на Канал 3.

Селекционерът на Черна гора Златко Кранчар на пресконференцията след мача: „Искам да кажа, че съм изключително доволен от победата. Моето обективно виждане е, че в началото България държеше всичко в ръцете си, имаше 2-3 положения, в които можеше да отбележи и да поведе. На полувремето ние успяхме да коригираме играта си. През второто полувреме изравнихме и до голяма степен контролирахме нещата! Не сме си и мечтали за две победи от две мача!”

Други резултати в нашата група „G”

Националният отбор на Англия се наложи при визитата си на Швейцария с 3:1 в евроквалификация от нашата група „G”. Тимът на Фабио Капело бе значително по-добрият, като резултатът откри Уейн Рууни още в 10-ата мин. В 69-ата мин. Адам Джонсън се разписа за втори път във вратата на домакините. Две минути по-късно Шагири върна едно попадение, а Дарън Бент в 88-ата мин. оформи крайното 1:3.

ДРУГИТЕ ЗА НАС:

Bulgaria coach quits after 2nd Euro qualifier loss
USA Today
SOFIA, Bulgaria (AP) — Stanimir Stoilov quit as Bulgaria coach Tuesday after Montenegro inflicted the country’s second straight loss in early European 

Bulgaria 0 – 1 Montenegro
ESPN
Bulgaria coach Stanimir Stoilov announced his resignation immediately after his side suffered their second defeat to start their Euro 2012 campaign at home 

Bale can’t wait for Bulgaria
Mirror.co.uk
Next month’s home clash with Bulgaria now looms large and Bale (above) said: “Losing 1-0 was a massive disappointment but it’s one of those things.