3 лъва са повече от един – отзиви за мача България Англия

И на българския герб лъвовете са три ... но ние се чувстваме, като един ...

Какво казаха нашите при пристигането на тима на Летище София?

Медиите в Англия

МНЕНИЕ /от гл. редактор/ Оказа се, че „Трите лъва” са повече от един, макар и той от български произход. По-разбираемо казано, не само количеството, но и качеството беше на страната на англичаните, за да смачкат българите с грозното 4:0 на „Уембли” в първа квалификация за Евро 2012.

Голямата истина е, че “върнахме англичаните в играта”, след като те се орезилиха на световното по футбол тази година. Още по-просто казано, като им разрешихме да вкарат цели 4 гола, ние играхме за тях, за тяхното психическо състояние и самочувствие, които са изключително важни в началото на евро-квалификациите! Е, няма да ни кажат “Thank You!” … Да не казваме, че спасихме и “главата” на треньора Фабио Капело, който беше “на ешафорта” след безславното си завръщане от Световното в ЮАР.

Сега трябва да “излезем от Черна гора”, но не с бели знамена … Победата е задължителна – а мисията възможна! Само трябва да я поискаме, и да играем за нас, а не за … противника!

“Мачкай чужденеца, за да те уважава,” беше казал един “луд” – Христо Стоичков. И го правеше … и още 20 с него …

Както всеки българин трябва да го прави във всяка точка на света, разбира се с помощта на всеки друг сънародник. Е тогава ще има България – когато сме силни професионалисти, всеки в своята област, и се държим здраво един за друг с авторитет! А не всеки да не знае какво прави и да не е учил поне малко за това “какво”, да “може всичко” и да не прави нищо! А само да търси кирията! Е нема брате кирия, като те отупат хубаво, и си сам като куче! Остава ти да виеш като вълк – единак … а не да ревеш, като лъв …

Според новите правила на БФС играчите нямат право да говорят с репортерите на аерогарата, но ръководството даде изявления за всички медии по повод представянето на отбора ни на „Уембли”.

/Стефан Рачев, Аерогара София/

Селекционерът на националния отбор на България Станимир Стоилов пое вината върху себе си, като отбеляза, че при толкова пропуски на Уембли, явно не е могъл да организира играта:

„Разочаровани сме най-вече от резултата, все пак стартирахме квалификация. За жалост се оказа, че класата на Англия пролича, а ние не успяхме да реализираме. В крайна сметка загубата си е факт. Положенията, които създадохме не отговарят на отбор, който иска да печели точки. Единственото, което ни задоволяваше, беше спечелване на точки. Създадохме 5-6 положения, те също, но ги реализираха. Доста наивно накрая се оголихме.”

„Не трябва да търсим причините за поражението в отделен играч. Явно не успях да организирам добре играта, за да реализираме. Защото да имаш на Уембли 4-5 голови положения и да не реализираш нито едно…”

„Методите и работата понякога носят успехи, друг път – неуспехи. Нормално е да се замисля, но засега едва ли ще променям методите. Сериозна загуба, но се видя, че и България може да играе равностойно. Англия има класни играчи и е нормално да реализира това, което създаде. Момчетата ще се постараят в следващия мач да покажат най-доброто от себе си.”

„На моменти може да се каже, че смените се отразиха положително на играта, на моменти – отрицателно. Наложи се две от смените да бъдат принудителни. Съставът, който избирахме е оптималният. Централните бранители Иванов – Стоянов се справиха горе-долу добре, въпреки че накрая ги оставихме сами да се справят с бързите нападатели на Англия.”

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели пред журналистите на Летище София, че не е нормално да допуснем голове на контраатаки като гост на Англия и че е липсвало и шанс. Но най-вече, че не е доволен от играта, защото била страхлива. Както и отбеляза, че ако не спечелим във вторник срещу Черна гора сме загубени.

„Тежка загуба. Ние отидохме да играем като равен с равен с Англия и да спечелим този мач. Но нашият истински мач е този срещу Черна гора. Надявам се първо да се съживим преди мача във вторник, знаете, че те са били в първия двубой, а ние със сигурност трябва да спечелим тази среща, ако искаме да се класираме на Евро 2012. Не е нормално да допуснем голове на контраатаки като гост на Англия.”

„Във всеки един мач трябва да играем, за да спечелим нещо. Опитаха се да играят футбол, липсваше и шанс, при 1:0 можехме да изравним. Аз лично не съм доволен от играта, защото беше малко страхлива. Така не се играе, ако искаш да победиш. Това са най-добрите български футболисти, които играят в чужбина, което предполага да са още по-подготвени. Засега не го показаха, дано да го направят във вторник. Англичаните също ги беше страх преди мача, но така се разви двубоят – с гол от съблекалнята. Не ми се иска да го мисля сценарий за евентуална загуба срещу Черна гора. Надявам се да се вдигнат момчетата. Тогава вече ще правим сметките.”

Наско Петков Сираков е роден е на 26 април 1962 г. в Стара Загора в семейството на борец. Женен е за Илиана Раева - бивша състезателка по художествена гимнастика. Имат две дъщери. Играе за родния си Левски, през различни периоди, като има 205 мача и 165 гола - рекорд за клуба, Спартак (Варна), Хасково, Реал Сарагоса, Еспаньол, Ланс, Ботев (Пловдив) и завършва през 1998г. в Славия. Има общо 294 мача и 196 гола в А група – 2-ро постижение в историята след Петър Жеков (ЦСКА). Играл е 82 мача в националния отбор и е отбелязал 23 гола.От 1996 до 1998 г. е помощник-треньор на националния отбор на България, с който е на СП-98. Треньор на Славия през 1997 г. От 1999 до април 2003 и от април 2004 г. е изпълнителен директор на ФК Левски. От 30 януари 2009г. Наско Сираков официалное назначен за директор на националните отбори.

Директорът на националните отбори Наско Сираков сподели, че друга загуба във вторник срещу Черна гора би била равна на катастрофа за отбора. Крайно разочароващо за него е цифровото изражение на мача, но не е страшно, че сме загубили от Англия.

„Изводите ще се правят тепърва. Крайно разочароващо за мен е цифровото изражение на мача. До 70-та минута не мога да бъдат недоволен. Съжалявам, че тези момчета, по този начин, пропускат възможността срещу Англия, да не вземат максимума. Рухваме за 20 минути, само защото някой решава, че тактическата дисциплина не трябва да се поддържа. Престъпление е Англия да ти вкарва на контраатаки. Не е страшно, че сме загубили от Англия. Не е реален този резултат. Аз говоря като представяне от футболна гледна точка. Създаваме положения и не реализираме. Най-нормалното нещо е да загубиш, след като не реализираш положенията си на Уембли. Всичко друго освен победа срещу Черна гора, ще е катастрофа. На този етап мислим само за мача във вторник. Ако ние спечелим следващия си мач, вратите към европейското няма да бъдат затворени. Мисля, че ако играем по този начин срещу Черна гора, няма да загубим.”

Йордан Лечков Янков е роден на 9 юли 1967г. в Стралджа ... цялата подробна автобиография ще намерите, като кликнете върху фамилията Лечков вляво в текста

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков сподели, че според него поражението на българския национален отбор от Англия не е срамно, срамен бил резултатът. „Мисля, че до 65-ата минута играхме добре. Не е срамно да паднеш от Англия, срамно е да го направиш по този начин. Не заслужавахме такъв тежък резултат, но за голямо съжаление, футболът се брои на голове и точки.”


МЕДИИ В ЧУЖБИНА ЗА МАЧА/линкове в оригинал/

England v Bulgaria: Steven Gerrard pledges his allegiance to Fabio Capello
Telegraph.co.uk
And neither was Gerrard going to pour out his innermost thoughts on the eve of England’s crucial opening Euro 2012 qualifier against Bulgaria
England v Bulgaria: player ratings
Telegraph.co.uk
Came close to equalising for Bulgaria with a badly mistimed attempted clearance inside his own six-yard box and looked defensively suspect throughout. 

TheFA.com – FT England 4-0 Bulgaria /РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ПО МИНУТИ/
41’Another shot from Milner, this time from the left side of the box, is deflected behind for another corner – which results in the Bulgarian ‘keeper getting injured in a collision with Defoe. 38’A marauding run from Milner finds the 

FIFA.com – England cruise past Bulgaria Sep 3, 2010  Jermain Defoe hit a hat-trick as England romped to a 4-0 victory overBulgaria in their opening UEFA EURO 2012 qualifying game at Wembley … Without Berbatov, Bulgaria is absolutely nothing!

England captain Steven Gerrard hails victory over Bulgaria as a signal of intent GOAL: England captain Steven Gerrard maintains that the misfortune of the World Cup has still not subsided but hailed the rousing 4-0 win over 

Capello still in ‘dream job’ SkySports: England manager Fabio Capello insists he is still in his dream job, despite coming under criticism following


1 comment for “3 лъва са повече от един – отзиви за мача България Англия