През 2012 на море по магистрала

/Огнян Фотев, Бургас/

4 септември 2010г. „Как ще има пристанище Бургас, без да има магистрала до него и развитие на индустрия, когато няма пътища за нея. Обещал съм от името на правителството в средата на 2012 година българите да отидат на море по магистрала „Тракия”. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на церемонията по първата копка на ЛОТ 4 от автомагистрала “Тракия” край ямболското село Хаджидимитрово.

Борисов връчи на компаниите – изпълнители строителното разрешение с обръщение към девет български фирми да покажат бързо, качествено и отговорно строителство в срок. Той обеща присъствие на строителния надзор всеки ден на обекта и предупреди изпълнителите да преодолеят с верни строителни решения мочурливата местност в района, за да не се създаде след време проблем, съобщиха от БТА.

Три от планираните седем магистрали ще бъдат направени през този мандат, а другите четири през следващия, прогнозира министър–председателят.

Нашата цел е да намалим жертвите по пътищата, така премиерът Бойко Борисов повтори думите на Сливенския митрополит Иоаникий.

По думите на премиера магистралата ще възроди икономиката.

1 comment for “През 2012 на море по магистрала