Голф-звездата Тайгър Уудс официално се разведе

Подробности за развода не бяха посочени от адвокатите, с изключение на съобщението, че Тайгър и Елин ще разделят помежду си двете си деца, дъщеря им Сем Алексис Уудс (р.18 юни 2007) и синът им Чарли Аксел Уудс (р.8 февруари 2009)

/Мария Стоева, Панама Сити, Флорида/

23 Август 2010г. Адвокатите на Голф-звездата Тайгър Уудс и Елин Нордегрен днес направиха изявление в Съда Бей Каунти Съркуит Корт, че двойката е официално разведена, съобщиха всички американски медии.

Новината за официалният развод дойде девет месеца след като Тайгър Уудс катастрофира с джипът си близо до семейното му жилище в близост до Орландо, щата Флорида. Тогава излязоха на бял свят данни за изневери на световната голф-звезда №1 на Планетата. Скандалът със “захожданията” извън дома на Уудс го доведоха до загуби от милиони долари и пет месеца извън зелените игрища, които бяха негов “втори” дом.

Подробности за развода не бяха посочени от адвокатите, с изключение на съобщението, че Тайгър и Елин ще разделят помежду си двете си деца, дъщеря им Сем Алексис Уудс (р.18 юни 2007) и синът им Чарли Аксел Уудс (р.8 февруари 2009)

Елдрик Тонт “Тайгър” Уудс (Eldrick Tont “Tiger” Woods) е роден на 30 декември 1975г. в Сайпръс, щата Калифорния и е най-добрият играч по голф и най-добре платеният в историята, като въпреки тежкият развод тази година, само за 2010-та е успял да спечели 90,5 милиона долара. Ууудс е вторият играч по голф, след Джак Никълъс, който е печелил Големият шлем три пъти и най-младият, който е получвал най-престижната награда в голфа. На 11 декември 2009 година Уудс обяви, че ще напусне голфа, за да се фокусира върху семейството си. На 8 април т.г. Тайгър се завърна в голфа за да участва в турнира Мастърс 2010. Миналият месец списанието Спортс Илюстрейтед обяви Уудс за най-богатият спортист на годината в целият свят.

Уудс вдигна сватба за два милиона долара с Нордерген през октомври 2004 година на голф-резорта Сенди Лейн в Барбадос, където присъстваха над 150 подбрани гости, между които топ-водещата и “най-влиятелна” жена в света Опра Уинфри, баскетболните звезди Майкъл Джордан и Чарлс Баркли, и най-богатият човек в света Бил Гейтс.

Елин Мариа Пернила Нордегрен (Elin Maria Pernilla Nordegren) е родена на 1 януари 1980г. в Стокхолм, Швеция в семейството на радио-журналиста Томас Нордегрен, който е работил във Вашингтон, и съпругата му Барбро Холмберг, бивш министър в шведското правителство. Семейство Нордегрен има още две деца, освен Елин – нейният брат Аксел и сестрата-близначка Джозефин.