Шварценегер изпраща военни на границата с Мексико

Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер направи изявлението си по време на посещение на база на Националната гвардия на Калифорния (California National Guard (CNG)) в Сан Диего, където са разположени служителите на НГК в подкрепа на службата за митническа и гранична защита (U.S. Customs and Border Protection (CBP)) на границата на щата с Мексико, където се обучават за своята мисия. ФОТО: blogs.sacbee.com /кликнете за голям размер/

“Тези мъже и жени ще осигурят така необходимата помощ за охрана на нашата граница, но е важно да запомните, че това е само началото,”

18 Август 2010г. /Сан Диего/ Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер съобщи, че изпраща повече от 200 войници от Националната гвардия на Калифорния /НГК/ (California National Guard-CNG) на границата на повереният му щат и Мексико.

Само след като направи една обиколка на границата днес, Шварценегер даде специален брифинг в Сан Диего, на който заяви, че планира да изпрати 224 войници от 1 септември тази година, съобщиха от офиса на губернатора.

“Тези мъже и жени ще осигурят така необходимата помощ за охрана на нашата граница, но е важно да запомните, че това е само началото,” каза Шварценегер в изявлението си днес.

“Трябва да се намери трайно решение за разбитата ни имиграционна система. Ние се нуждаем федералното правителство да увеличи с още повече работната ръка и финансиране,” каза Губернаторът на слънчевия щат. Шварценегер добави, че ще продължи да притиска президента Обама и Конгреса за повече конкретни действия”.

Губернаторът направи изявлението си по време на посещение на база на Националната гвардия на Калифорния (California National Guard (CNG)) в Сан Диего, където са разположени служителите на НГК в подкрепа на службата за митническа и гранична защита (U.S. Customs and Border Protection (CBP)) на границата на щата с Мексико, където се обучават за своята мисия.

Със своите действия Губернаторът на Калифорния официално ще въведе за първи път военно присъствие по границата на САЩ, в които – “гранични войски” липсват. До момента техните функции се изпълняваха от доброволци и части на различни служби към държавните органи, но не и официално от военните. Части на американската армия се включваха само при изключителни обстоятелства.

Войниците на КНГ ще изпълняват различни задължения, включително проверка на документи за самоличност и криминални случаи. Ще се оказва допълнителна помощ на КНГ за стратегическите обекти и всички подозрителни действия, като ще се взима под внимание информацията на патрулиращите агенти.

Губернатор Шварценегер отдавна вярва, че гранични патрул и агенти са необходими за намаляване на незаконното преминаване на границата, за трафика на хора и вносът на наркотични вещества.

През юни 2006 г. Шварценегер съобщи, че Националната гвардия на Калифорния временно ще подкрепи федералните усилия за осигуряване на границата на САЩ с Мексико.

След като бе прекратена операция по границата, Шварценегер изпрати писмо до президента Буш през февруари 2008 г., като поиска програмата по която се проведе операцията да бъде продължена.

Това писмо бе последвано от съвместно писмо, изпратено през април 2008 г., заедно Шварценегер с губернаторите на щатите Аризона и Ню Мексико, като  призоваха Конгреса за удължаване и посочиха, че 6000 агенти от граничния патрул са били добавени.

През април 2009 г. губернаторът Шварценегер отново се присъедини към губернаторите на югозападните гранични щати в САЩ, като заедно изпратиха ново писмо до Конгреса, като този път призоваха за пълно финансиране на Националната Гвардия, която служи и за борба с наркотиците, настояха за добавяне на допълнителен персонал на четирите югозападни щатски граници и гарантираха, че финансирането е достатъчно за постигане на значителен спад в трафика на хора и наркотици, като и разрастващото се насилие.