Държат наш с белезници 6 дни на кораб

Калоян Калоянов е бил нает от Щайнер Трансокеан в България преди шест години и с добра работи върви нагоре - от фитнес инструктор до управител на СПА-центърът, споделя главният оперативен директор Глен Фусфилд, казват още от изданието.(1999 DMV File via Fremont Police/Contributed)

36-годишният Калоян Калоянов е бил задържан по подозрение от преди 10 години за сексуално нападение на 15-годишна ученичка по гимнастика

Калоянов е бил в списъка на “най-издирваните” от 2002 г., но работил и по други круизни кораби, включително тези на Disney Круиз линия

/Марина Найденова, Лос Анджелис/

13 август 2010г. 36-годишният българин бивш международен състезател по гимнастика Калоян Калоянов е арестуван по време на морски круиз тръгващ от Лонг Бийч, Калифорния за Мексиканската Ривиера, съобщава Оукланд Трибюн. Калоянов е бил в списъка за “най-издирваните”  във Фримонт, щата Калифорния от 2002 г. насам.

Калоянов е бил държан под стража от охранителите на 3006-местния кораб Карнивал Сплендор в продължение на шест дни, преди да бъдат предадени на служители от правоприлагащите органи в Лонг Бийч, като при задържането е оказал “пълно сътрудничество” на правораздавателните органи.

Преди да напусне САЩ през 2002 г., където оставя съпругата си и детето си, Калоянов е обвинен от полицията във Фримонт за сексуална връзка с малолетнао момиче, по времето когато той е треньор по гимнастика в местно училище.

Калоянов се съзтезава в Световните първенства по Аеробика през 1997 и 1998 години, като взема участие и на много първенства заедно със своята съпруга.

Полицейският детектив Майкъл Гебхард разказва пред Трибюн, че конкретната работа по случая започнала преди две седмици, когато открили името на Калоянов на Фейсбук и в тъсачката на Google. Открили снимки, показващи го пред редица туристически кораби и така е бил проследен до този на който е бил заловен. “Цели 8 години Калоянов бе “във въздуха”,” добавя детектив Гебхард. Оказало се, че бившият гимнастик е бил на работа в Карнивал пък от цели 4 години.

Говорителят на Карнавал Круиз линиите разказва за Калоянов, че той работел на кораби на линията за кратко през 2006 г., и се връща в карнавал през юли миналата година. По същото време бившият гимнастик работел и на няколко други кораби.

Той е бил нает от Щайнер Трансокеан в България преди шест години и с добра работи върви нагоре – от фитнес инструктор до управител на СПА-центърът, споделя главният оперативен директор Глен Фусфилд, казват още от изданието.

Калоянов работил за Щайнер на кораби, включително тези на “Дисни”, добавя Фусфилд.

Той добавя, че компанията е направила проверка на миналото на Калоянов и изразява абсолютното си задоволство от неговото минало. “Ние имаме данни за много чисто минало на Калоянов при направената проверка за него”, добавя Фусфилд.

В изявление на Круиз-линията на Дизни Disney се казва,  че “са извършени проверки на членовете на екипажа, както и от Държавния департамент на САЩ се провеждат основни проверки преди да издадат визи, за да работят извън САЩ. Фирмите и агенциите в чужбина, които набират членове на екипажа на нашия кораб, в конкректния случай като Щайнер, се изисква също да преминат през същите стъпки. “