Борисов: Шкумбата е човека за Чикаго – вижте Лондон и Франция

Бойко Борисов: Този човек Шкумбата изкарва парите си с талант, старал се е, родолюбец е и мисля, че ще се справи добре сред нашата общност в Чикаго! Най-голямата грешка ми е, че считах, че тройната коалиция и политическата класа в парламента ще разбере усилията ни за влизането ни в еврозоната!

“Заклевам се – голями безобразия във Франция”

Ако проверите назначенията в посолството в Лондон, действително Шкумбата ще бъде много класи над тях

Шкумбата е родолюбец, изкарва парите си с талант, има много почитатели и ще се справи добре, смята премиерът Борисов

/Чавдар Герасимов, София/

4 август 2010 г. Шкумбата има много почитатели и е далеч над капацитета на хората, назначени в българската дипломация през последните години, заяви министър-председателят Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос за решението на ГЕРБ  Димитър Туджаров – Шкумбата назначен за дипломат в Чикаго.

Този човек изкарва парите си с талант, старал се е, родолюбец е и мисля, че ще се справи добре сред нашата общност в Чикаго, заяви Борисов. Ако проверите назначенията в посолството в Лондон, действително Шкумбата ще бъде много класи над тях, добави той, като бе цитиран и в съобщение на БТА.

Министър-председателят се спря и на средствата, които се изваждат от фискалния резерв за покриване на плащанията по различни договори, сключени от предишното правителство, като например 260 млн.лв. “за борчове на МО”. Днес 20 млн. лв. от бюджета даваме на МОСВ, за да може да се завършат пречиствателните станции, незавършени от предишния министър и предишното правителство и те също са от фискалния резерв, допълни премиерът.

По думите му днес кабинетът е “оправял и едни безобразия във Франция”. Министър-председателят отказа подробности по този случай, тъй като това според него може да бъде атакувано за разкриване на класифицирана информация.

“Казвам че са безобразия и се заклевам в това, а пък той /Станишев- бел авт./ ако иска да си каже за какво е”, заяви Борисов. Той бе категоричен, че това струва много пари на държавата.

Най-голямата грешка ми е, че считах, че тройната коалиция и политическата класа в парламента ще разбере усилията ни за влизането ни в еврозоната, и за да успокоим народа и външните пазари не обявихме огромния дефицит и всички тези договори още през октомври и да бяхме влезли в бюджет с огромен дефицит още тогава, за да стане ясно, каза министър-председателят в отговор на въпрос. По думите му това е била неговата голяма грешка, но е мотивирана с неща, които са в полза на България.

ПРИПОМНЯМЕ:Шкумбата назначен за дипломат в Чикаго