2000 наши бутат бира с мотор на Пирин планина

Рокери огласиха “Предела”

Емоциите: “най-хубава и най-грозна татуировка”, “най-шумен мотор”, “най-красива триколка, “бутане на бирено буре с мотор”, “търсене на железен лев в торта”, “надяждане на кебапчета с люти чушки”, “папане на кренвирш без ръце” и разбира се … “надпиване с бира”

24 юли 2010г. В местността “Предела” пристигнаха около 2000 мотористи за да се включат в тридневния мотосъбор, организиран от благоевградския мото клуб “Пирински вълци” и софийският “Брадърс фром хел”, със съдействието на община Разлог, съобщиха организаторите.

Това е четвъртото издание на вече традиционната среща на рокерите не само от Югозападна България, но и от цялата страна и техни приятели от чужбина.

Мотосъборът бе открит с водосвет в 6:00 вечерта в местността Пределa (бунгалата на Текстила). Интереса на участниците и гостите привлякоха състезанията за най-хубава и най-грозна татуировка, за най-шумен мотор, за най-красива триколка.  Публиката избухна в емоции на съзтезанията за бутане на бирено буре с мотор, търсене на железен лев в торта и надяждане на кебапчета с люти чушки.

Емоциите не спряха само с това. Около масите рокерите се включиха в надпреварата за “папане на кренвирш без ръце”, “надпиване с бира” и канадска борба за мъже и жени.

На пистата бяха раздадени отличия за “най – добре маскиран мотор”, “дартс от мотор”, най-шумен мотор, “най-красива триколка” и “мис мокра фланелка”.

“Най-слабите” бяха също наградени с Грамота (Срамота) за последен пристигнал рокер.

Внушителна бе гледката на колоната от стотици мотори, която по обед се отправи по шосето от “Предела” към Разлог. Там мотористите направиха почетна обиколка. По-късно край града продължиха демонстрациите за майсторско управление. Награда получи първият пристигнал рокер.

Вечерта продължиха забавленията с музиката на рок-бандите на откритата сцена. Преди отпътуването в неделя е предвидено сън и изтрезняване, допълниха организаторите на мотосъбора “Предел 2010”, които пожелават на всички лек и безавариен път.

Миналогодишният събор в местността Предел събра над 1500 рокери и техни приятели. Богатата програма на домакините, участието на поне 4-5 рок групи и изобилието от бира допринесе за доброто настроени на всички, съобщи “пиринският вълк” Методи Методиев от Благоевград.

Мото клуб «Пирински вълци» е регистриран януари 2007 г., но членовете му имат дълга рокерска история и многогодишни традиции с по-отдавна създадения софийски клуб «Брадърс фром хел».

Мото съборът е отворен за всeки независимо дали e на мотор или желае да се включи в разнообразната програма и да изпие чаша бира.