Кой тежи повече – българката или американката…

Една добре позната снимка, която се върти в интернет поне от 6-7 години. Един приятел я изкоментира така: то е така - когато на едни им се налива в главата, а на други другаде.

Когато мъже чужденци за България, обикновено не пропускат комплимента, че в Родината ни има много хубави жени…

Аз самият съм убеден, че ако питат по-дискретно чужденките, и те ще отговорят, че в страната ни има и много хубави мъже.

Това е валидно и за нашите сънародници в чужбина!

Красив български народ! Прекрасна българска природа!

от Евгени Веселинов, който се разписа по никое време в петък след обяд …

Но в модните списания в Америка, на екрана и по света нашите лица не успяват да заемат полагащото им се място. Може би защото при нас “грозното” изпъква – просто защото е по-малката и уникална част и не му обръщаме толкова внимание. И така по този начин губим самочувствие и даваме право на разни елементи от западен характер да се подуват непонятно и да ни създават комплекси.

А то нашето от малко си е хубаво! Ако можеше да стане и оправно – цена нема да има!

Все още сме в подножието на върховете, които не само гоним, но и голяма част от нас заслужаваме!

Защото нас ни образоваха – да! Така натрупахме доста завиден капацитет от познания и култура! Ама пусто да остане реализацията – нея забравиха!

Не ни научиха да се “продаваме”!

Едно мое мнение в сравнение България-Америка. Ако сравним числото на капацитета на познанието и обща култура на болшинството наши сънародници от всякаква възраст, с това на реализацията им – ще открием фрапантна разлика. Първото много горе – другото клони към нула! А сега погледнете американците около вас, тези на телевизора и така навсякъде! Дали пък не е обратното, а приятели? Ако перафразираме една българска поговорка излиза следното: С пръдня боя правят! Да – нещо не ни вървят поговорките много-много тук в Америка!

Всеки ще рече, че американките тежали повече от българките! Ами да си тежат!

Ами к’во да правим, освен да си купим ново огледало и да се веселим! Другият вариант е да счупим старото и да се оглеждаме в очите на хората! Както се казва – речено – сторено!

За начало избрах /кое начало вие избирате/ един прекрасен видео клип на една изключителна българска народна песен в който ще видите колко сме по-красиви и извисени! От дечицата до възрастните! Приятно гледане и весел уикенд и не давайте да ви казват разни измислици за българите! Пуснете им този клип …

Копието на нейната интелигентност и щитът на грацията са най-значимите оръжия в последните, най-трудни метри.