1,000,000 биометрични българи

Специалистите по сигурност на новите лични документи са категорични, че няма никакъв шанс за фалшифициране.19 юли 2010г. Един милион българи са получили нови документи за самоличност биометрични данни.

Гражданинът, който ще получи едномилионния документ с биометрични данни, вече е подал своето заявление за паспорт. Неговото име ще стане известно утре.

Компанията е поела ангажимент към МВР да осигурява на българските граждани по 7 800 документа на ден, съобщи БТА. Това означава, че паспорт номер 1 000 000 е произведен два месеца по-рано от предвиденото, се отбелязва в съобщението. В момента системата произвежда 230 процента повече документи от предвиденото в договора или над 18 000 броя дневно.

От компанията гарантират, че българските граждани притежават едни от най-защитените документи в ЕС, отговарящи на изискванията на ICAO (Международната организация за гражданска авиация). За първи път в личните документи се вкарва чип, дигитална снимка, перфориран образ, копие на снимката и пръстов отпечатък. Цялостното изписване на личните данни и визуалното изображение се извършва чрез специална лазерна технология.

Срокът за въвеждане на тези защити, зададен от Евросъюза, е 2013г., посочва от “Сименс”.

Специалистите по сигурност на новите лични документи са категорични, че няма никакъв шанс за фалшифициране.

1 comment for “1,000,000 биометрични българи