Не дадоха на Царя дворецът “Кричим” и ниви

Царското семейство вече обяви, че разполага с необходимите нотариални актове за резиденцията в Кричим отпреди повече от 70 г. В документа е записано, че имотът е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. (рожденната година на Симеон) и представлява доста скромна резиденция на царското семейство. На снимката: Академична дискусия по проблемите на Третото българско царство - (от ляво на дясно) Симеон Сакскобургготски, Даниел Вълчев, Анелия Атанасова и Мария Луиза. ФОТО: партия НДСВ

ПОРЪЧАЙТЕ В САЩ КНИГАТАтайните досиета на царяна тел. (213)272-0568

——————-

Съдът отхвърли исковете, предявени от Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза , като посочи причина, че това не е имот, придобиван от името на Царя, лично за него, в качеството му на частен субект

14 юли 2010г. В края на миналата седмица Окръжен съд – Пловдив отхвърли исковете, предявени от бившия престолонаследник Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза да им се признае собственост върху бившия царски дворец “Кричим” и ниви от 371,5 дка, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Съдът е приел, че решение номер 12/1998 г. на Конституционния съд, с което е обявен за противоконституционен Законът за обявяване държавна собственост имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис Трети и на техните наследници /през 1947г./има единствено правоустановяващо действие. Според магистратите, това решение не може да възстанови пряко права на собственост на ищците. Прието е също, че Интендантството на цивилната листа на Царя е държавно учреждение, разпоредител със средства от бюджета, предоставяни от българската държава. Интендантството има права да придобива имущество и е създадено с цел нормалното осигуряване на монархическата институция, но без право на собственост.

Според съда дворецът “Кричим” не е имот, придобиван от името на Царя, лично за него, в качеството му на частен субект. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив в двуседмичен срок от съобщаването му до страните.

Петима братовчеди на Симеон и сестра му от Западна Европа пишат до българския парламент, че се били измамени при реституцията на царските имоти. Имотите са взети само от преките наследници на Борис III, но те нямали право на това, защото последен умира не синът, а баща му Фердинанд, който оставя още наследници. Другият брат на Борис принц Кирил е убит от комунистите бездетен, но петимата останали от родата на Фердинанд се жалят на Янев, че се били умишлено пропуснати при връщането на имотите. Цялата собственост на втория монарх Фердинанд на третата българска държава е върнато от държавата незаконно само на двамата внуци Симеон и Мария -Луиза.

ПРИПОМНЯМЕ: Журналистка отвори тайните досиета на царя

… ВСИЧКО ЗА ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО И ТЕХНИТЕ ДЕЛА ЗА НАСЛЕДСТВО + КОПИЯ НА ОРИГИНАЛНИ ДОКУМЕНТИ + ВИДЕО вижте тук: Царят съди Държавата

ОЩЕ:Царят и сестра му пак съдят Държавата

ЗА ПОЛИТИКАТА С ФАКТИ И УСМИВКА Царят вън от управата на НДСВ, решили придворните му от поименната му политическа партия. Царската партия да си избере нов „Цар“, а някое от провалилите се министрски величия от Тройната коалиция – НДСВ-БСП-ДПС да стане водач на политическата гарнитура – вижте тук:

Царят не е гол

Царят е гол! Сега става въпрос за онзи другият – от приказката – на когото шивачите му дали да носи дрехи от нищо и той си ходел по бельо, мръзнел, хванал простуда, а като капак на всичко и хората му се смеели.
Много поучителна история с поучителен край.
Преразказана в контекста на съвремието, тази приказка започва да звучи обезпокоително. В нашето общество не съществува никакво съмнение, че царят е гол. Напротив, не само че той е гол – знае се и по какъв начин точно е гол. Същото се нарича „мода“.  Днес царят не е гол. Царят е готин.
От гледна точка на обективизма, неговата „готиност“ е относителна и същевременно крайна величина. Чудно тогава защо й позволяваме толкова лесно да диктува начинът ни на об*л*ичане… особено в България … и то по желание …

Всъщност, за ГОЛОТАТА мода няма! Или пък на никой вече не му пука, дали е облечен или съблечен! Може пък и това да е била целта – да стане невидим!

Царят е Гол ! Изивика един датчанин роден преди повече от 200 години на 2 април 1805 година ! Те това мръсно политическо изчадие Ханс Кристиян Андерсен наака метеното пред царете дето ни се представят като най-умните над всички останали человеци по земята ! Явно не е разбирал от мода тоз приказен разказвач! А само от некакъв си живот. Обикновен, да кажа!

1 comment for “Не дадоха на Царя дворецът “Кричим” и ниви