Заловиха наши банкови капани от САЩ в София

Банкоматът (на англ. ATM съкращение от Automated Teller Machine) представлява специализирано устройство с компютърно управление и мрежова връзка, предназначено за предоставяне на пари в брой и извършване на парични транзакции за обслужване на клиентите на притежаващата го финансова институция. Първият банкомат в света е бил инсталиран в Ню Йорк през далечната 1939 г., но след 6 месеца е бил изведен от употреба поради негативен прием от потребителите. Съвременните банкомати работят с кредитни и дебитни банкови карти с носител на данните магнитна лента или смарт-чип и изискват въвеждането на ПИН-код (персонален идентификационен номер) за удостоверяване на самоличността на картодържателя. ФОТО: Личен Архив

60,000 евро и  четири скиминг устройства са иззели митничари на Летище София

14 юли 2010г. През последните дни служители на Митница Аерогара София са иззели четири устройства за запис на данни от банкови карти пристигащи от САЩ, така наричаните “банкови капани”, съобщиха от Агенция Митници. Устройствата са били скрити във флаш памети и са пътували с куриерска пратка от САЩ за България. Вече е установено, че те съдържат данни за банкови карти. Вероятно устройствата са били монтирани на банкомати на територията на САЩ и сега се връщат в България, за да се клонират кредитни и дебитни карти.

Шейсет хиляди недекларирани евро са иззели митнически служители от отдела за борба с наркотрафика на Летище София, допълват от Агениця Митници. Парите са пренасяни в ръчния багаж – раница, на чешки гражданин, пристигащ с полет от Виена. 34-годишният М.П. често пътувал по бизнес и говорел български свободно. Той се насочил към зеления коридор, но митничарите са го отклонили за проверка. В багажа му инспекторите са открили пачка чисто нови банкноти от 500 евро.

1 comment for “Заловиха наши банкови капани от САЩ в София