2015-та населението на Китай ще удари 1,4 милиарда души

Китайци гледат речта на китайския президент Ху Цзинтао пред конгреса на Китайската комунистическа партия. Руснаците ненавиждат тази форма на подобни форуми, което им е добре познато от миналото, но напоследък мисълта, че онова, което в Русия се провали, може чудесно да работи в Китай. В случая става дума за формата (отчетни доклади, ръкопляскания и др.), а не за съдържанието. Конгресите на двете най-големи партии в САЩ впрочем напомнят същото, което се случва на всеки пет години в Китай - предварително написан отчетен доклад, други отрано подготвени речи, внимателно режисирана демонстрация на единство между партия и ръководство. И никой не прави опит да твърди, че Демократическата или Републиканската партия в САЩ са вътрешно мъртви, както навремето КПСС в СССР.

Към края на 2015 година общата численост на населението на Китай ще достигне около 1,39 милиарда души, като броят на жителите в градовете за първи път ще надвиши селското население, пише китайският вестник „Женмин Жибао”. Това съобщиха на ежегодната конференция на Китайската демографска общност. Председателят на Държавната комисия по демографска политика на Китай Ли Бин заяви, че в периода 2011-2015 години демографското развитие на страната ще претърпи сериозни промени. Нови промени ще възникнат в показателите на коефициента на населението в трудоспособна възраст и коефициента на демографска натовареност, числеността на жителите в градовете, която за първи път ще надвиши селското население, ускорява се темпа на стареене на населението.

Населението на китайския град Шанхай ще продължи да се увеличава, достигайки 21.4 млн. през 2015 г. и 22.5 млн. през 2020 г., пък съобщава местният вестник ”Шанхай дейли”, цитирайки данни на градската комисия за семейно планиране.

За миналата година населението на град е било 19.21 млн. Въпреки всичко китайските ръководители изразяват силна надежда Шанхай да се превърне в международен център за финансови операции и корабен транспорт. В публикацията са посочени данни от тревожната статистика, че Шанхай има едва 198 000 бюджетни служители, което е едва около 1% от населението на града.

ЖЕНИТЕ СА СМЕТ – ВЕЛИКА Е САМО КИТАЙСКАТА СТЕНА

След високата раждаемост, през 1979 година в Китай влиза в сила закон, който забранява повече от едно дете в семейството. Изключение правят провинциалните райони, където са позволени две деца, ако първото се окаже момиче.

Определени като по- малоценни от момчетата, китайското общество смята, че родените момиченца са „гъгреци в ориза ”. Те са заклеймени като празна инвестиция. Официалните факти говорят, че 97,5 процента от абортите са от женския пол.

Жестоки и безмилостни са случаите на удушени, удавени, или изоставяни момиченца .

Много бащи умъртвяват новородените си момиченца , за да има право на още един „опит” за мъжкар. А след убийството твърдят отговорно, че не е станало нищо, кой знае какво, защото мъртвият женски плод е бил грешен. Според тези чудовищни индивиди, единствено момчето е достойно за отглеждане и единствено то може да продължи рода.

Властите поддържат същото становище. За тях изоставени, убити нежни създания са ненужна смет.

Всеки китайски район има „квота за раждания ”. Назначен е и женски персонал, който следи менструалния цикъл на всяка дама. Ако на някоя й закъснее, тя бива отвеждана на лекар и ако се окаже, че е „трудна”, „досието” й трябва да се преразгледа дали има нужната квота за дете. Тези, които вече са родили, използват задължително противозачатъчни. А дали употребата им е редовна, отново се следи от „експерти”.

Резултатът от нежелания женски плод води до хроничен дисбаланс между нежния и силния пол. Тревожното съотношение е 6:1. Оказа се, че милиони китайци не могат да си намерят съпруги.

Така, законът за ограничаване на раждаемостта се оказа нож с две остриета.

Положителната страна се оказва драстичното намаляване на населението, а отрицателната- изчезване на женския пол.

Застрашеният вид „китайска жена” може да доведе Китай до национална катастрофа и гибел.