Стотици полицаи охраняват мач №1 в баскетбола

Блокират Даунтаун в Лос Анджелис

Ако спечели Лейкърс, то това ще бъде втора поредна титла и 16-та в историята им

Лос Анджелис, 17 юни 2010г. Стотици служители на полицията в Лос Анжелис са ангажирани за мач №1 в баскетбола, който ще се състои в Стейпълс център. Ако феновете на финалистите Лейкърс и Бостън започнат да излизат от контрол, то ще се вземат много строги мерки на всяко място в района на Даунтаун, за да овладеят положението, каза шефът на Ел Ей Пи Ди Чарли Бек. “Дал съм нареждане и всички права на органите на реда, за да не се повтори ужасът от миналата година. когато нашият отбор символ на града спечели титлата в НБА,” каза кметът на Ел Ей Антонио Виарагоса на специалната съвместна пресконференция.

Според думите на упрвляващите на Мегаполиса, “повече ги притеснява победа на Лейкърс, отколкото на Бостън.” Както и това, че същата вечер от другата страна на улицата срещу Стейпълс център е откриването на престижния филмов фестивал на Ел Ей, в който списък е записано и българското заглавие “Източни пиеси”.

Веднага след последния мач преди два дни всички улици в Даунтаун са със засилено присъствие на служители на реда, като буквално на всеки светофар, пряка и паркинг има заложени автомобили на полицията с поне двама служители в тях.  Около ембламатичната зала достъпът е сериозно ограничен, а днес в деня на мача ще бъдат допускани само притежателите на билети и специалните проуски. Като от полицията предупредиха, че няма да се правят каквито и да е изключения.

Еуфорията за мача е страхотна, като улиците в града са изпълнени със специално облечени фенове, автомобилите надуват класкони и се движат с включени фарове и знамена.

И има за какво.

Ако домакините спечелят шампионата на НБА в мач №7 от финалите срещу Бостън, това ще бъде за втори пореден път и 16-та титла за  отборът на най-успешния треньор в НБА – Фил Джаксън. Това ще запази значително шансовете на отбора на Лейкърс да остане в сегашният си вид, за да печелят повече. Ако съотборниците на “Черната мамба”, както наричат топ-звездата Кобе Брайън, загубят обаче, надеждата умира и може да се разпръснат.

Едно от спортните събития на годината в САЩ и света започва в 18:00 местно време и ще бъде предавано от местната телевизия АВС7.