Американка плаши с наша бомба

Дунедин, Флорида, 17 юни 2010г. Американска дама подплаши съседите си с “бомба”, която по-късно се оказало, че е “изпратена по рецепта” от България.

Подозрителен пакет без пощенски обозначения изпратен от България, изплаши днес живущите в Дунедин, щата Флорида.

Кашонът е бил отстранен от специалната служба за отстраняване на взривни вещества (Bomb Squad), като по-късно е установено, че съдържанието е на лекарства.

Новината съобщи местният уебсайт десетконектдотком, като изцяло цитира съобщение на шерифската служба в Пинелас Каунти. 52-годишната Дебра Осмън, живуща на адрес 2229 Лейкууд Драйв, намерила пакета около 3:00 след обяд местно време (12:00 на обяд Лос Анджелис), като решила, че е подозрителен и се обадила веднага на полицията.

Органите на реда веднага евакуирали две съседни къщи и затворили улиците наоколо до пристигането на специлния отряд за бомби. След отварянето на пратката от България, взривните спецове пък веднага казали, че пакетът не съдържа взривни вещества, а само обикновенно лекарство.

Паниката предизвикана от 52-годишната госпожа свършва много бързо, след като “опасността е отстраненa”, като пакетът е бил преместен.

Възстановено е нормалното движение и живот в кварталa.

Дали ще окаже влияние този “случай” върху пратките от българия можем само да гадаем.