Гола афера раздруса Русия

20-годишната зеленоока мистериозна брюнетка Катя Герасимова (178см) е известен руски модел с изкусително тяло /кликнете за голям размер/

26 април 2010г. Скандална афера, наречена “Катягейт” или “Мумугейт” от няколко дни е водеща тема за руски издания и шокира руското общество, пише италианският в. “Кориере дела сера”.

Главно действащо лице е красивата руска манекенка Катя Герасимова, известна в модните среди и с прякора Муму. Друго действащо лице е колежка на Катя – момиче на име Настя. Жертви на скандала са видни руски интелектуалци, дръзнали да критикуват правителството на Владимир Путин.

Московчанката Катя и колежката й успявали да привличат някои от тези интелектуалци в московски апартамент, пълен със скрити камери, да ги съблазняват и после да оставят камерите да заснемат сексуалните подвизи на критиците на властта, съобщават от Дейли Бийст, цитирани от БТА.

Случаите са от 2008 и 2009 г. Сред жертвите на Катя и на приятелката й Настя е известният руски хуморист Виктор Шендерович. Той нашумя с телевизионна програма “Кукли”, критикуваща властта. Предаването обаче беше свалено от екран, след като Владимир Путин се обяви срещу него, припомня в. “Кориере дела сера”.

Сред подалите на изкушението “Катя” са Михаил Фишман, гл.редактор на руското издание на сп. “Нюзуик”, писателят-опозиционер Едуард Лимонов, Александър Поткин, лидер на руско националистическо Движение против незаконната имиграция.

От четвъртък миналата седмица видеозапис, показващ компрометиращите подвизи на тези личности, се разпространява по интернет от онлайн телевизиятаwww.kanal911.com.

Медията се самоопределя като Общонароден комитет за защита на морала, закона и социалните ценности. В скандалното видео се вижда Фишман да смърка кокаин чисто гол. Един от заснетите – Шендерович, получил тайнствено предупреждение, че подобен видеозапис ще се появи в интернет. Той не могъл да предотврати излъчването на записа, но решил да изчисти донякъде името си, като сам съобщи за него в личния си блог и като се обяви за жертва на заговор, отбелязва “Кориере дела сера”. В съобщението в блога си Шендерович обвинява директно Путин, че е замислил заговора.

За малко жертва на Катя и на приятелката й да стане и Иля Яшин, член на руското опозиционно движение Солидарност. Той се запознал с Катя в руска социална мрежа и двамата си уговорили среща. После излизали известно време заедно. Когато обаче Катя го поканила в апартамента в Москва и му предложила там кокаин, Яшин разбрал, че има нещо гнило и си тръгнал навреме.

След разразяването на скандала мистериозната брюнетка Катя и нейната приятелка, блондинката Настя, изчезнали безследно от Москва, пише “Кориере дела сера”, цитиран от БТА.

Руските власти отричат да имат нещо общо със скандала, отричат и двете жени да са били обучени от тайните служби. Случилото се обаче напомня на методите от времето на КГБ, от чиито редици е излязъл и Владимир Путин, отбелязва френският “Журнал дю диманш”. Тогава една от мисиите на тайните служби беше да хващат в неудобно положение дисиденти или западняци. Позволен бе и шантажът във връзка с личния живот.

Преди време герои в подобни скандални и компрометиращи клипове в интернет се превърнаха и няколко чужденци в Русия. Това бяха заместник-консулът на Великобритания в Екатеринбург и съветникът към посолството на САЩ, отговарящ за човешките въпроси. Неотдавна подобно нещо се случи с индийски дипломат, който в родината си контролираше процеса на ремонта и обновяването на самолетоносачи, продавани от Русия на Индия, припомня в. “Кориере дела сера”. Британският вестник “Таймс” нарече случая “класическа руска история за секс, тайна позиция и капани”. Представители на руската опозиция осъдиха видеозаписите като мръсна кампания срещу противниците на Путин.

1 comment for “Гола афера раздруса Русия