Два дни – два полуфинала

СПОРТ

Барса пристигна в Милано с автобус

Къде да гледаме в Америка?

19 април 2010г. От утре отново се подновява борбата в Шампионска лига, като за два дни ще изиграят първите полуфинални срещи. Във вторник италианският шампион Интер посреща актуалния първенец на Стария континент – Барселона. В сряда френският Олимпик (Лион) приема германския колос Байерн (Мюнхен). По традиция мачовете ще се изиграят от 11:45 часа на обяд наше време в Лос Анджелис.

Вторник – 11:45 Интер – Барселона – гледаме в Америка по Directv, Fox Sports Basico, Fox Sports Premium, FSE, FSN, Setanta Sports Canada. Няколко повторения ще има по-късно по разрзлични канали.

Сряда – 11:45 Олимпик (Лион) – Байерн (Мюнхен) Sportsnet All, Sportsnet HD, FSC, FSE

В европейската футболна централа още не са взели решение за провеждането на двата полуфинални мача от Лига Европа – Хамбургер – Фулъм и Атлетико Мадрид – Ливърпул, информира официалната страница на УЕФА.  Проблемът е невъзможността на двата английски отбора да стигнат навреме и има голяма вероятност двубоите да бъдат отложени.

Същият проблем с въздушните превози принуди Барселона да предприеме 24-часово пътуване с клубния автобус до Милано, съобщава официалният сайт на испанските шампиони.  Футболистите на Барселона, спортно-техническото ръководство на клуба и вицепрезидентът Рафаел Юсте заедно с още един цял автобус делегация спаха във френското градче на лазурния бряг Кан. Каталунците вчера по обед тръгнаха от Барселона до Кан и преминаха по-голямата част от разстоянието до Милано. В единият автобус бяха футболистите, спортно-техническото ръководство и вицепрезидентът Рафаел Юсте, а в другия останалата част от персонала и делегацията.  До Милано им остават още 274 километра за около два часа и половина.

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола каза пред електронното издание на каталунския вестник „Спорт”, че се “изправят срещу добър отбор, чийто треньор Моуриньо може би е най-добрият в света”. “Пътуването не беше комфортно, но нищо не се случи. Много други хора останаха без възможност да пътуват. Предпочитам да пътувам 14 часа с автобус, за да играя Шампионска лига, отколкото да гледам 1/2 – финалите в къщи”, каза още той.

Бразилската звезда на Барса Даниел Алвеш каза, че „за да играем на полуфинал в Шампионска лига, щяхме да дойдем и пеша в Милано”.

Старши треньорът на Интер Жозе Моуриньо каза „Ние вече се срещнахме с Барселона в груповата фаза. Тогава бяха по-силни от нас и ни победиха, но ние от тогава сме се променили много”, заяви Моуриньо, цитиран от „Тутоспорт”. „Вече намерихме своята игра. Считам, че шансовете са равни 50 – 50. В тактически план моите играчи са в много добро състояние. Знам, че ни очаква много тежък двубой, но Интер не се страхува от това”, каза още той и допълни, че на терена ще играят 22 футболисти, а не само Лионел Меси.

Класиране при голмайсторите в Шампионската лига:

1. Лионел Меси (Барселона) – 8 гола

2. Кристиано Роналдо (Реал (Мадрид)) – 7 гола

3. Никлас Бендтнер (Арсенал) – 5 гола

4. Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед) – 5 гола

5. Марун Шамак (Бордо) – 5 гола