Военният министър катастрофира в София

14 април 2010г. Автомобил на Националната служба за охрана (НСО), с който е пътувал военният министър Аню Ангелов, е катастрофирал тази вечер на столичния булевард “България”, близо до кръстовището при хипермаркет “Билла” в квартал Борово.

При катастрофата е пострадало 4-годишно момиченце, което е било в другата кола – джип, управляван от баща му. Детето си е прехапало езика и е откарано в Правителствена болница, съобщи БТА.

За живота на никой от пътувалите в двете коли няма опасност, съобщават от агенцията.

Според очевидци автомобилът марка “Мерцедес” на НСО е преминал на червено с пуснати буркани и се е сблъскал с джипа, който идвал от бул. “Тодор Каблешков” и минавал на зелен светофар.

Шефът на НСО ген. Димитър Димитров е потвърдил информацията пред в. “Труд”.

От Министерството на отбраната съобщиха, че военният министър е откаран в Правителствена болница с хематом в дясната ръка и съмнения за счупени ребра. След това министър Ангелов е изписан от болницата с охлузвания, а постардалото дете ще остане да пренощува там.

Заради инцидента в района на катастрофата се е образувало задръстване. Тепърва се изясняват причините за инцидента, както и в кого е вината за катастрофата, съобщиха от КАТ, цитирани от БТА.

ПРИПОМНЯМЕ:

На 15 август 2009 г. Автомобилите от кортежа на НСО, превозващи премиера Бойко Борисов, предизвикват катастрофа по пътя от село Приселци към Варна.
Няма пострадали при инцидента.

На 24 юни 2009 г. кола от кортежа на експремиера Сергей Станишев е ударена от автомобил, движещ се в насрещното платно.
Инцидентът става край Благоевград, като в автомобила на ексминистъра няма пострадали, а в другата кола са с леки наранявания.

На 16 октомври 2006 г.
Близо до гара Лакатник пилотната кола от кортежа на бившия премиер Сергей Станишев катастрофира. Катастрофата е време на обиколката на премиера в Костинброд, Своге и Правец. Няма ранени и пострадали.

На 6 юли 2003 г.
“Мерцедес” от ескорта на бившия премиер Симеон Сакскобургготски е ударен от джип по пътя от Банкя за София. Джипът се опитва да извърши неправилно изпреварване и навлиза в насрещната лента, при което закача и пуква огледалото на колата, която ескортира премиера. Служителите от НСО заедно с полицията залавят и санкционират нарушителя.

На 16 ноември 2002 г.
42-годишният полк. Бачев от НСО умира при тежка катастрофа с пътнически автобус. Инцидентът става по време на неофициалната визита у нас на президента на Македония в периода 1999 -2004 година Борис Трайковски. В катастрофата са ранени още двама служители от НСО.

На 16 октомври 2002 г.
При тежка катастрофа на автомагистрала “Хемус” – посока Ботевград умират на място военният аташе и консулът на Унгария. Дипломатическият “Опел Зафира”, който пътува към столицата по неизвестна причина се завърта на платното, след което се удря в мантинелата, която отделя платната за различните посоки. При удара военният аташе полк. ТиборХеди и консулът Тамаш Гали-Хирлинг умират на място, а 56-годишният български шофьор Вълчо Вълчев, служител на НСО, оцелява без видими наранявания.

На 28 март 2002 г.
Пиян служител на Националната служба за охрана ранява трима души в катастрофа пред входа на хотел “Принцес” в София. Кирил Василев профучава с висока скорост със служебния си “Хюндай” по бул. “Мария Луиза”, блъска две таксита и се удря в дърво. /данните в “ПРИПОМНЯМЕ” за хронологията на събитията са на Агенция Фокус/

1 comment for “Военният министър катастрофира в София