Млад почина актьорът Иван Балсамаджиев

ВИЖТЕ ВИДЕО НА ПОСЛЕДНОТО МУ ИНТВЕРВЮ

3 Април 2010г. Часове преди Възкресение Христов на 57 годишна възраст почина актьорът-символ на усмихнатото и весело лице Иван Балсамаджиев, съобщи БТА, като цитира Съюза на артистите в България. Последните три години лъчезарният Иван се бореше с рака, и както всички ще го запомним с неговия оптимизъм. казваше, че го е победил.

Иван Балсамаджиев в изпълнение на хита “Секс бомб” на 7 езика през 2008 година гледайте тук:

Иван Балсамаджиев е роден на 19 февруари 1953 г. в Троян. Завършва ВИТИЗ актьорско майсторство в класа на проф. Енчо Халачев. Работи като актьор първо в драматичните театри във Видин и Перник,  а  след това и в театър “Сълза и смях” в София. На сцената е изиграл над 70 роли. Играе в постановките: “Писмата”, “Напразни усиля на любовта”, “Девета симфония”, “Тартюф”, “Опит за летене”, “Онова нещо” “Странната мисис Севидж”.

Играе и във филмите: “Лавина”, “Дишай човече”, “Човек в космоса”, “Катина”.

От 1991 г. актьорът е на свободна практика. Бил е водещ на предавания по телевизията, сред които “Неделен експрес”, “Час по всичко”, “С бъклица и дрян”, “Вариант-М” и др. Автор и водещ на концерти, вариететни програми, карнавали и конкурси. Автор е на автобиографичната книга “Борбата със Злото в мен”, която по-късно поставя в Сатиричния театър, “Сълза и смях” и театри в страната.

От пресцентъра на Министерството на културата разпространиха съболезнователния адрес от министър Рашидов:

„Скърбя заедно с вас от загубата на един силен и борбен творец и човек с много таланти. От спорта, през музиката, театралната сцена, киното, до малкия екран – Иван Балсамаджиев правеше всичко с много хъс и с вяра, че най-важното в човешкия живот е смирението.

Иван Балсамаджиев не изневери на себе си и на убеждението си, че трябва да играе в театър по свой вкус и според своите принципи. Той не правеше шоуто си на всяка цена. Искаше то да „върви”, но освен да забавлява, да бъде и полезно.
Стремеше се да накара хората да не мислят само за материалното и да не забравят, че са преди всичко човеци.

До последния си дъх Иван Балсамаджиев ни доказваше, че животът е „Почти вълшебно приключение”, за което си струва да не пестим усилия.
В навечерието на Великден Иван Балсамаджиев влиза да играе в небесната театрална трупа, за да възкръсва отново и отново в паметта на хилядите си почитатели.
Поклон пред светлата му памет!”