Наши и румънски жрици на любовта минават на мусака в Брюксел

Улица Аерскот (The Aarschotstraat (Dutch) or Rue d'Aerschot (French)) в брюкселския квартал Скарбек е най-известното място за проституция в града. Виждате в дясно витрините с полу-голи тела на млади жени, много често вкарани насила в мрежите за проституция. „Арскот” е една опикана, мръсна улица съвсем близо до Световния Бизнес Център в Брюксел. Не можете да си представите в какви условия работят момичетата там – рядко ползват презервативи, зад витрините няма тоалетни, няма дори течаща вода, в общи линии – карат я на мокри носни кърпички. А говорим за столицата на Европейския съюз, на цивилизования свят.

Вижте видео репортажите за проституцията! (не се препоръчва за деца под 18 г.)

Проститутките твърдят, че ги принуждават всеки ден да ядат “български специалитети”

Менюто включва “мусака”, “руло Стефани” и различни зелени салати по 10 евро

Яденета се готвели в помещение за баня и преди разнасянето храната са складирала в тоалетна

Най-популярните места в Европа за родните “пеперуди”

Български и румънски проститутки по улица “Аерскот” в Брюксел твърдят, че са подложени на хранителен рекет, като ги принуждават всеки ден да ядат “български специалитети”, пише белгийският вестник на френски език “Дерниер Йор”, цитиран от БТА.

Намираща се недалеч от Северната гара в Брюксел, улица “Аерскот” се смята за централно място на проституцията в белгийската столица. Според вестника българките и румънките са най-много сред проститутките там.

Българските яденета се готвят в “кухни” в сгради по улицата или близо до нея. Доставката им се осигурява от мафиоти, които в сегашните кризисни времена използват и най-малката възможност за допълнителни печалби, пише “Дерниер Йор”.

На проститутките се предлагали “мусака”, “руло Стефани” и различни зелени салати по 10 евро порцията. Бърза сметка: яденета по 10 евро едното, седем пъти в седмицата, два пъти на ден на обяд и привечер за 25 момичета по витрините /проститутките по улица “Аерскот” очакват клиентите зад витрини/ – това прави повече от 15 хиляди евро месечно необлагаема печалба, изчислява вестникът.

Проститутки заявили, че нямат избор, тъй като били заплашвани да не отказват предлаганото им ядене, въпреки че то се готвело при много съмнителни хигиенни условия. Една “кухня” вече била затворена, а неотдавна лепенки били поставени и на друга сграда по улица “Аерскот”, където яденета се готвели в помещение за баня и преди разнасянето храната са складирала в тоалетна, пише БТА.

Това си е рекет. Вашата полиция трябва да разбере, че т.нар. дами компаньонки край нас изглеждат добри, но всъщност те ни държат в ръцете си, те са очите и ушите на сутеньорите, те ни карат да ядем каквото ни дават, искаме или не, заявила една от проститутките пред репортер на “Дерниер Йор”.

Улица Аерскот (The Aarschotstraat (Dutch) or Rue d’Aerschot (French)) в брюкселския квартал Скарбек е най-известното място за проституция в града. А главните жертви на тази практика са млади жени, много често вкарани насила в мрежите за проституция. „Арскот” е една опикана, мръсна улица. Не можете да си представите в какви условия работят момичетата там – рядко ползват презервативи, зад витрините няма тоалетни, няма дори течаща вода, в общи линии – карат я на мокри носни кърпички. А говорим за столицата на Европейския съюз, на цивилизования свят, разказват наши сънародници в Брюксел. В Бенелюкс (Белгия, Холандия, Люксембург) професията “проститутка” е напълно законна – момичето се регистрира като едноличен търговец, заплаща наем за работно помещение, плаща данък върху печалбата си. Основните аргументи в подкрепа на непреследването на проституцията са финансовата изгода за държавата – проститутките извършват легална дейност и затова плащат данъци, заради задължителните прегледи се повишава тяхното здравословно и хигиенно състояние, освен това се регулира техният брой и местата, където се предлагат подобни „услуги”.
Не винаги обаче добрите намерения се потвърждават на практика. Рядко момичето получава това, което само е заработило. Зад законовата фасада прозират лицата на дълга верига от трафиканти, сутеньори, контрольори и добре облечени бизнесмени. Въпреки че наглед имат всички документи и са дали съгласието си, често жените са насилвани да проституират. Освен това рядко става въпрос за традиционен секс, разказват от МВР. В повечето случаи клиентите искат извращения – искат да им се нанася побой или да се изхождат върху главите им. Холандия се е превърнала в клоаката на ЕС – хората отиват там, за да правят секс и да взимат наркотици, смятат криминалисти.

Местните са изненадани от факта, че много малка част от парите, изкарани чрез древната професия, се вливат в тяхната икономика. В повечето случаи парите се връщат обратно в държавите „износителки” на жива плът. Това е много характерна особеност за търговията с български проститутки. Най-често парите се връщат чрез системата за международно разплащане „Уестърн Юнион”, при която изпращачът остава анонимен, а в повечето случаи получателят използва услугите на финансови къщи и обменни бюра, които не записват лични данни.

Представител в отдела във федералната белгийска полиция за борба срещу трафика на хора заявява: “Знаем, че от 200 момичета в квартала на Северната гара 70 на сто са българки. А от тях 70 на сто са от град Сливен и околностите му”.
Авторът разказва историята на Елена (измислено име). Тя попаднала пряко волята си в Белгия, но успяла да се измъкне. Ученичката Елена, която била дете на баща българин (починал неотдавна) и майка полякиня, работела като келнерка през лятото в бар в Сливен. Там тя срещнала семейство с дете, което й обещало да й намери работа като сервитьорка на морето. Девойката не разбрала, че е попаднала в клопка, но я обзели съмнения. Мъжът й казал, че са й намерили добре платена работа в чужбина. В София тя била качена на автобус за Белгия с още две момичета. Съучастник в трафика, шофьорът получил паспортите им, за да ги представи на границата. Спътничка на Елена й отворила очите: “Не се притеснявай, ще проституираш”.
В Брюксел тя била поета от мъж с турски произход и от неговата жена българка. Те изпратили момичето в хотел и изрично му забранили да излиза навън без тях. На втория ден след пристигането Елена вече била зад витрина (в района на Северната гара проститутките седят полуоблечени зад витрини, а “работата” се върши в помещения отзад).
В репортажа се отбелязва, че Елена била върната веднъж в България, за да бъде препродадена на други български сводници. Преди това тя трябвало да подпише, че има дългове от 10 000 лева за пътуването до Белгия, за храна и за подслон там. Новите сводници я прехвърлили в бардаци в Холандия. След това тя отново пътувала за България, този път до Сливен, където успяла да избяга.
За всички “оказани услуги” нещастната жертва е получила 1000 евро от палачите си, пише авторът на репортажа.
В Сливен Елена се свързала с майка си и двете подали оплакване в полицията. Девойката била поставена под полицейска защита, започнал съдебен процeс и замесените, включително шофьора на автобуса, били осъдени.

СКЪПИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В ЕВРОПА

Българките продават „любовта“ си най-скъпо в Германия, където проституцията е законна от 2002 година. Здраво работят туженичките от целия бивш соц-лагер. През 1990 година “майсторките в занаята” в горда Обединена Германия са наброявали 40-50000, докато през 2009 тевече са станали 10 пъти повече – над половин милион “пеперуди”. Като 93% от тях са жени, 3% транссексуални и 4% мъже. Събират се дневни такси, подобно на лицензите за такси в САЩ, като труженичките в Берлин плащат най-скъпо от немската зона по 30 Евро. Но всеки град пък има зоно забранени за проститутки, където законите са много строги. Чужденките имат право по закон да работят като проститутки в Германия, ако са гражданки на ЕС или имат работна виза. Проституцията в Германия е с многовековни традици, като първите данни сочат далечният 13 век за начало на секс-услугите при арийците. По времето на управлението на Хитлер, проституцията е била забранена и е бил изграден специален концетрационен лагер Равенсбрюк, където са ги унищожавали. Или ги изпращали в “подкрепление” на лагеристки, като ги замествали, след като били използвани за проституция в лагера Аушвиц в услуга на охраната и други затворници, и били правени “на сапун” след това.

Офертите, които сводниците предлагат за работа в немски еротични клубове, достигат до 10 000 евро месечно. В единични случаи мизата се вдига и до 12 000 евро. Такава е офертата на елитен клуб в Мюнхен. Работодателите осигуряват всички необходими документи и адресна регистрация.Обещават момичетата да се посещават само от заможни клиенти. На кастинг могат да се явят жени между 18-35 години, които не е нужно да знаят немски.
За по-невзрачните труженички месечната заплата в Германия е 5000 евро. В последно време се наблюдава засилен интерес кьм български момичета оттам, коментираха хора от бранша. Добрите пари, които кандидатките могат да изкарат, привличали огромен брой девойки. Набират се дори начинаещи компаньонки без стаж по бардаците. Интернет сайтовете са пълни с подобни предложения – 2 от всеки 10 оферти за работа са за проститутки, Обещават луксозен терен, VIP господа и солидно заплащане, наред с предложенията за чистачки, домашни помощници и гледачки.
Други популярни дестинации, при които агенциите обещават около 10 000 евро, са Франция, Италия, Холандия и Дания. „Бихме се радвали да поздравим с добре дошла всяка една свободомислеща дама, която е готова за по-бърза реализация и финансова независимост. Ние ще Ви помогнем да откриете пътя към успеха“. Така една от розовите фирми облъчва новите си кадри.

Следващата изгодна дестинация за родните „пеперудки“ е Англия. На Острова българки могат да си докарват по 3000 паунда, конкурирайки се с чехкини и украинки, които досега бяха основният контингент, осигуряващ платената любов.

Палма де Майорка също е една от предпочитаните посоки. Повече от 30% от обявите са за там. Става въпрос за елитен бар, в който ще правите компания на господа. Естествено с консумация, разяснява мадам, която е оставила номера си под обявата. Всичко било легално. Ще пиете шампанско за 1000 евро ще общувате с богати мъже, агитира тя. Не е нужно владеене на тънкостите на английския, нито опит в практикуването.

Но Белгия си остава една от държавите, най-привлекателна за българките, място което продължаваме да наводняваме с наши проститутки, съдейки по обявите в мрежата и броя на посещенията им. За Брюксел статистиката на сводниците дава 3000 евро като месечен доход.

ЕТО И КАК РАБОТЯТ ПРОСТИТУТКИ В БЪЛГАРИЯ:

Проститутките преместиха бизнеса си в интернет

КАК ГО ПРАВЯТ В САЩ?

20/20 “Prostitution in America” with Lila Diane Sawyer (64) – American television journalist for the ABC News division of the ABC network. Всеки ден в Америка десетки хиляди проститутки заработват своето – от Пент хаус в Ню Йорк до Трак-стоп във Филаделфия. Майки, дъщери, сестри … Стотици хиляди Bad girls, според неправителствени организации … пак същото – трафик на жива плът, наркотици … (1 част – другите части може да откриете, като отидете в You tube и напишете в “search”: 20/20 Prostitution in America)

Навсякъде по света секс-индустрията процъвтява …