Американска съпруга на наш уби детето им

Емил Цеков, Джуди и Джиджи Джордан в щастливите им дни. ФОТО: Дайли Нюз

13 февруари 2010г. Американката-милионерка Джиджи Джордан, уби 8-годишният й син Джуд Мира, с баща българинът от Калифорния Емил Цеков и си нае супер адвокат, съобщи Дайли Нюз вчера.

“Хубавата Джиджи” от белгийски произход, добре подплатена от мангизите на бившия й съпруг Реймънд Мира, завела в скъпия “Пенисула” хотел на 5-то Авеню в Манхатан къдравото съкровище Джуд, на който съдбата дала болеста аутизъм, барикадирала се в луксозен апартамент, за който платила 2300 долара, напълнила устата на Джуди с хапчета, както и нейната.

49-годишната майка го нахранила със смъртоносен елексир от хапове с рецепта, но не успяла да ликвидира и себе си, като вероятно е опитала самоубийство, заявиха от полицията. Прокурорите са готови с обвинителния акт за убийство. Джордан оставила предсмъртно писмо, преди да отвори шишенцето с хапчетата, в което написала, че “Джуд е най-ценното нещо в целия ми живот.”

Майката-милионер, бивш президент на фармацевтична компания, която опита самоубийство и уби детето си, веднага наела един от най-скъпите адвокати по криминални Джон Готи. Освен него от вторник в екипа на защитата на убийцата се включва и Джералд Шаргел, наричан “орелът на правото.”

Битка за мъртвото телце на Джуд се разиграла, между таткото Емил Цеков и бабата на детето Кимбърли и майка на мадам Джордан, когато Цеков пристигнал от Санта Барбара и трябвало да разпознава детето си в моргата. Спорът възникнал върху правата върху тялото на Джуд. Цеков бил първият, който поискал права. Втората била бабата. Нещо подобно със случая с децата на Майкъл Джексън, но при Джако никога не бе доказано, че той е биологичният баща и децата са живи. Тогава пак тъщата прояви претенции за права върху дечицата

“Най-накрая трябва да го видя и да му кажa сбогом”, каза 39-годишният баща с разбито сърце, след като разгледал тялото на своето момченце в градската морга в четвъртък.

“Докоснах го с ръката си и разговарях с него на български език. Много ми трудно да го гледам така легнал без живот в него …”

“Ако аз отида в съда, той просто ще се лежи там. Това е несправедливо,” каза добре познатият в района треньор по йога Цеков. “Ще отстъпя. Аз просто искам той да бъде в едно спокойно място. Но ще посетя гроба му.”

Сега Цеков отказа съдебен иск. През 2001 година, когато Джуд бил дете, бащата се съгласил предишният съпруг-богаташ Джиджи – Реймънд Мира, да осинови и гарантира финансовото бъдеще на детето. Цеков нарече това “само парче хартия” и каза, че полагат грижи за Джуд вече пет години и са семейни, докато в един момент след развода Джиджи Джордан “изчезва”.

Преди това малкият Джуди е воден за трансплантации в “Чикаго Чилдрън Хоспитал”, за да подсилена имунната му система. “Той живееше в болка,” споделя Цеков.

“Джиджи му даде живот, но тя няма право да му го отнема”, каза той пред медията.

“Защо тя не помоли за помощ? Тя искаше да прави всичко сама.”

“Сега тя е на власт и парите работят за нея,” каза Цеков.

“Никой не разбира като мен, “добавя Цеков пред “Дейли нюз”. “Джиджи е любяща майка. “Но тя трябва да знае, че тя нняма подкрепа “, каза той. “Поставете се на нейно място: Тя имаше пари и всички правилни връзки. И да го види, че въпреки това той все още страда. Той е добро момче, но понякога той удряше главата си в пода и крещи ли крещи. Той бе в болка. Имунната му система беше атакувала мозъка му. Тя се чувстваше абсолютно безпомощна.”