Българска Коледа е възможна !

Президентът Георги Първанов заедно с г-жа Първанова бе домакин на среща в Гербовата зала на “Дондуков” 2 с участници в благотворителната кампания “Българската Коледа – 2009” ФОТО: Президентство

Инициативата на Президента Първанов събра над 2 милиона и 200 хиляди лева от българи по целия свят, бизнесмени и мероприятия с артисти и певци

“Човечеството се е превърнало в банда егоисти, които подменят действията с думи!”

Всички медии подкрепиха “Българската Коледа”

Къде сме ние в САЩ?

11 февруари 2010 г. За моят скромен престой от 10 години в САЩ и участието ми в живота на българите установих, че нямаме така наричаната от американците “черити-култура”. Или по-простичко казано – дарителството и грижата за тези, които са “по-слаби”, и особено за дечицата.

Основах българското училище “Иван Вазов” в Лос Анджелис и то съществува благодарение на родителите, учителката, мен и все още на помощта на само някои от ръководството на Българската Църква “Св.Георги”.  Казвам “някои”, тъй като има и такива, които не желаят да има училище. За разлика, и най-вече с помощта на Президента, който поне за сега, официално е “на страната” на децата. Обявилият се за спонсор българин се покри с многократно публично обещаваните средства, които така и не се разбра от къде са и за какво са, освен, че лично той е с изцяло променено име и фамилия, звучащо мелодично “латино”. Фирмата била регистрирана в България, ама филиалът бил тук. Наскоро сключил брак с нашенка, която работела по-преди за държавата България тук, а сега за него в офиса, пак тук.

Да имаш е нищо – да даваш и да имаш – това е Големият човек!

Но в родината се случват неща, които ме карат да вярвам, че БЪЛГАРИНЪТ Е ГОЛЯМ ЧОВЕК. Пък тези, които се “пишат българи” тук в САЩ, ще ги оставим на съдбата и на Господа.

Две сериозни неща се случват в България, които наистина ме карат по никакъв начин да не се отказвам от започнатото.

Първото, за което ще прочетете по-долу, е инициативата на Прзидента Първанов Българската Коледа, която успя да събере и тази година значителни средства. Повече от два пъти повече, от годината, когато започна.

Второто, е това което започна да прави новото правителство и АБЧ за българчетата в чужбина.

Да, “Камъкът си тежи на мястото”, ще кажете. Не, зависи кой го търкаля, ще кажа аз. И ще се надявам да чуя и видя подобни неща на тези в България, да се случат и тук.

Тази седмица си прощаваме!

Да простим на всеки, за да сме простени!

Днес президентът Георги Първанов заедно с г-жа Първанова бе домакин на среща в Гербовата зала на “Дондуков” 2 с участници в благотворителната кампания “Българската Коледа – 2009” – съорганизатори, медийни партньори, участници в коледния благотворителен концерт, представители на детски лечебни заведения, дарители, съобщиха от президентската прес-служба.

Събраната досега сума е 2 203 393 лв., съобщават от организаторите.

Седемте години, в които се провежда благотворителната инициатива, показаха най-добрите черти на българина – добротата и човещината. “Българската Коледа” вече е общонационална, каза президентът Георги Първанов преди традиционния концерт в Народния театър на 26 декември 2009г. Повече от половин милион лева бяха събрани от кратки съобщения и обаждания по време на концерта. В спектакъла под режисурата на Маги Халваджиян благотворително тогава участваха звездни имена на българската естрада, журналисти от Българската национална телевизия и деца на “Българската Коледа”:  Миро, Влади Ампов – Графа, Николина Чакърдъкова, Наско от БТР, Юлия Манолова, Драгомир Драганов, Искра Ангелова, Андрей Захариев, Радинела Бусерска, Григори Недялков, Кристиян Григоров, Деси Мирчева, Невена Цонева, Димитър Цонев, Ели Гигова, Йордан Караджов, Дани Милев, Сашо Йовков, децата от “Бон-бон”.

Мисля, че това е една страхотна инициатива и аз я подкрепям напълно. Вече няколко години участвам в Българската Коледа и се възхищавам, че все по-често в България се събират пари за дечицата, сподели поп-звездата Влади Ампов – Графа.

Искра Ангелова: “Подкрепям Българската Коледа, защото вярвам, че в такива акции наистина има смисъл. Защото не ги бъркам с политиката. Защото смятам, че е по-добре да се действа, отколкото само да се говори и да се хленчи. Защото мисля, че ние НЕ СМЕ състрадателни, благородни и добри, а че само говорим –

човечеството се е превърнало в банда егоисти, които подменят действието с думи.

Защото съзнавам с колко малко усилие може да се помогне на толкова много дечица. Защото съм християнка!”

Когато започнала организацията по инициативата Президентът Първанов написал на едно лисче “Коледата невъзможна”!

Не Господин Прзидент – Българска Коледа е възможна !

Тогава се възкръсва и го доказваме!

И Българският Великден, и всеки ден от нашият живот, НО САМО АКО ГО ПОЖЕЛАЕМ!