Австрийският слаломист с български паспорт спира след Олимпиадата

Килиан Албрехт

Килиан Албрехт прекратява кариерата си след зимните олимпийски игри във Ванкувър, които започват тази седмица в Канада

София, 10 февруари 2010г. Слаломът на Олимпиадата във Ванкувър ще бъде последният старт в кариерата на състезаващия се за България Килиан Албрехт.

“Ще дам най-доброто от себе си във Ванкувър. Зависим съм обаче и от странични фактори. Да говоря за спечелване на медал, ще бъде глупаво. Това, което към момента съм решил, е да прекратя кариерата си след игрите. Ще си оставя все пак една вратичка отворена”, споделя австриецът от Олимпийското градче в Канада пред БНТ.

Килиан Албрехт е роден е на 13 април 1973 в Ау (Австрия). През декември 2006 Албрехт получава българско гражданство и се състезава под българския флаг. През 2007 става републикански шампион на България и на Италия.

Албрехт е дипломиран ски инструктор. В своята кариера е завършвал два пъти втори в надпреварата за Световната купа по слалом – 2000 година след Ханс Петер Бураас (Норвегия) и 2002 след Райнер Шьонфелдер (Австрия).

На Зимните олимпийски игри през 2002 в Солт Лейк Сити, той изпуска бронзовия медал завършвайки само на 4 стотни след Бенямин Райх и само фотофинишът определя мястотот му извън почетната стълбичка.