Докторът на Джако влезе в съда

По-рано д-р Конрад Мъри призна, че е дал на Майкъл Джексън пропофол в деня на смъртта му, по настоятелното искане на певеца, след като не можел да заспи. ФОТО: NYDN

Лос Анджелис, 8 февруари 2010 . Днес на обяд в залата на филиала на съда до LAX (LA Superior Court – Aiprot branch) д-р Конрад Мъри, личен лекар на поп-иконата Майкъл Джексън бе признат за виновен по обвинение за “непредумишлено убийство”, за това, че е дал на пациенат си силен анестетик, причинил смъртта му.

Още в 6:00 сутринта пред “Аеропорт Корт Хаус” имаше представители на над 150 медии от целия свят, като бе съобщено, че се очаква Д-р Мъри да пристигне около половин час преди започването на процеса в 1:30 на обяд. Някои от медиите имаха постоянни репортери от една седмица тук. Още сутринта два автомобила на шерифа вече бяха паркирани под стълбите на съдебната сграда, като също така ни бе съобщено, че двама цивилно облечени представители на реда ще охраняват лично 56-годишният Д-р Мъри.

Множество фенове на поп-легендата също бяха около съдебната зала, чийто плакати изразяваха изканията им за справедливост и присъда за доктора на техният идол.

Близо 8 месеца след смъртта на Майкъл Джексън, от офиса на районния прокурор (District Attorney Office) отправиха обвиненията срещу кардиолога от Хюстън, който бе нает от Джако преди обявеното му турне в Англия, съобщи АВС7, като цитират АП.

Още миналата седмица адвокатът на д-р Конрад Мъри – Ед Чернов загатна, че клинтът му може да се появи в залата на съда, като заяви, че е напълно възможно неговият клиент да се предаде на властите в Лос Анджелис, цитиран от АП.

Чернов каза, че Мъри ще пледира за “невинен”. Ако бъде признат за виновен от съда, то го очакват 4 години затвор.

По-рано д-р Конрад Мъри призна, че е дал на Майкъл Джексън пропофол в деня на смъртта му, по настоятелното искане на певеца, след като не можел да заспи.

През цялото време след смъртта на Джако д-р Мъри не се признава за виновен.

Данните, които бяха официално обявени от институтът по съдебна медицина в Лос Анджелис сочат, че причина за смъртта на поп-идола е именно пропофолът – силна упойка, която обикновенно се използва от анестезиолог в операционните, а поп-звездата използвал, като приспивателно.

Майкъл Джексън почина 20 минути след инжекция от пропофол, която според специалистите е причина за спирането на сърдечната му дейност на 25 юни 2009г.