Канада ни кани да емигрираме

Съобщение на Посолството на Канада

Мислите ли да се преместите в Канада като икономически имигрант?

Искате ли да научите повече за федералната програма на Канада за квалифицирани работници?

Посолството на Канада Ви кани на един от своите интерактивни информационни семинари. Всички граждани или законно пребиваващи лица в Румъния, България и Молдова са поканени да присъстват, но информацията ще бъде от най-голяма полза на професионалисти с по-високо от средното образование и владеене на официалните езици на Канада (английски и/или френски).

Семинарите ще бъдат проведени на официалните езици на Канада (английски и/или френски)

Програма

Четвъртък, 18 Февруари 2010, в 18:00 часа – Хотел Арена ди Сердика, ул. Будапеща 2-4, София, България  (капацитет 70 човека)

Понеделник, 22 Февруари 2010, в 18:00 часа – Хотел Молдова – Зала Фреска, ул. Анастасие Пану 31, Яши, Румъния, (капацитет 80 човека)

Вторник, 23 Февруари 2010, в 18:00 часа – Хотел Кодру – Розовата зала, ул. 31 Aвгуст 1989, Кишинев, Молдова, (капацитет 80 човека)

Четвъртък,  25 Февруари 2010, в 18:00 часа – Имиграционен отдел, Посолство на Канада, улица Туберозелор 1-3, сектор 1, Букурещ, Румъния (капацитет 45 човека)

Ако желаете да присъствате, моля, изпратете писмо на електронната ни поща bucharest-immigration@international.gc.ca с думата “семинар” в полето “относно”. Моля, посочете датата, за която искате да се регистрирате. С цел идентифициране, моля, напишете фамилното и собственото си име, както са посочени в личната Ви карта.

Посолство на Канада

Букурещ, Румъния

ДОПЪЛНЕНИЕ ОТ РЕДАКЦИЯТА – за Канада

Канадско гражданство може да получи всеки който има статут на постоянно пребиваващ ( résident permanent ) и е живял на територията на страната минимум три години ( 1095 дни ) от последните четири. За целта на следния адрес може да сметнете продължителността на вашия престой в Канада:
Освен това трябва да се знае добре френски или английски, които са двата официални език в Канада, на ново достатъчно да се комуникирате с други хора.
Трябва да се знаят кои са задълженията на един канадец и неговите права.
Също така трябва да са на лице съответни познания относно Канадската история.
Официалният сайт на емиграционните в Канада тук: Home
Админастртивна карта на Канада. КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА 2 ПЪТИ ЗА ГОЛЯМ РАЗМЕР. Фото: УикиКанада е най-голямата държава в Северна Америка, простираща се от Атлантическия океан на изток до Тихия на запад и до Северния ледовит на север. Тя е втората по големина страна в света, а нейната обща граница със Съединените щати на юг и северозапад е най-дългата в света.

Федерация, съставена от 10 провинции и 3 територии, Канада е парламентарна монархия в лична уния с Великобритания. Френският и английският са официални езици на федерално ниво. През 2001 г. 66% от канадците са с европейски произход (най-вече британски и френски), 26% са със смесен и само 6% не са с европейско потекло (предимно азиатци). Едва 2% от населението е съставено от местни индианци. Тя е населена от 30,6 милиона души, като повечето от тях живеят в южните територии, до границата със САЩ.

(уния – политически съюз на два или повече субекта, които в международно отношение се смятат за отделни държави, но поради установен закон споделят един и същ държавен глава. В случая – Кралица Елизабет 2. Унията не трябва да се бърка с федерацията, която в международно отношение се смята за една държава. След Съединението на Княжество България и Източна Румелия през 1885 те са напълно обединени от вътрешна гледна точка – имат общо правителство, парламент, армия, администрация. В същото време в международно отношение те образуват лична уния, като князът на България е формално назначаван и за генерал-губернатор на Източна Румелия. )

Канада има развита икономика, основана на изобилните природни ресурси и външната търговия, главно със Съединените щати. Страната е член на Г-8, Г-20, НАТО, ОИСР, СТО, Общността на нациите, ОАД, Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, ООН.

Западна Канада се състои от Британска Колумбия и трите прерийни провинции (Алберта, Съскечуан и Манитоба). В Централна Канада влизат Квебек и Онтарио. Атлантическа Канада се състои от трите морски провинции (Ню Брунсуик, о-в Принц Едуард и Нова Скотия) и Нюфаундленд и Лабрадор. За Източна Канада се считат Централна и Атлантическа Канада взети заедно. Три територии (Юкон, Северозападните територии и Нунавут) съставляват Северна Канада. Провинциите си служат с повече автономия от териториите. Всяка провинция си има свой собствен герб.

Провинциите са отговорни за повечето социални програми на страната (като здравеопазване, образование, социални помощи) и заедно реализират повече приходи отколкото самата държава, почти уникално явление в света. Ползвайки свойте права за оползотворяване на средствата, федералното правителство може да иницира национална политика в провинциалните зони, като например Канадския Здравен Акт; провинциите имат правото да не участват в тях, но рядко го правят.

По непотвърдени данни българите в Канада са над 50,000. Торонто е градът с най-голямата българска общност в Канада, наброяваща над 15 000 – 20 000 души. В града и предградията има 4 български православни храма.

Българите са един от малкото етноси в Торонто, които нямат свои ресторанти и заведения. Двата наши магазина предлагат някои български стоки, въпреки че много продукти могат да се намерят и в други вериги магазини, предимно полски и руски. Много българи работят в областта на услугите като търговци на коли, недвижими имоти и самолетни билети. Има също така адвокати, счетоводители и зъболекари. За съжаление криминалният контингент българи в района е многоброен и това е една от причините за липсата на сплотеност сред сънародниците там. В Торонто има Български вестник “Български хоризонти” и радио-предаване радио Български Глас, което има над 38 годишна история. Въпреки че българи живеят във всички райони на Торонто, голям брой са в района на Pape and Danforth в така нареченият Greek Town.

7 comments for “Канада ни кани да емигрираме

 1. Иво
  05/29/2011 at 08:47

  Здравейте!
  Какви са възможностите за биотехнолози и болекулярни биолози? Имам ли право да търся работа по тези специалности в Канада?
  Магистър съм, английският ми език е C1?

  • STEFAN
   04/20/2012 at 04:07

   Mahinen inginer -zemedelska tehnika sam zavarhil hte moga li da zamina za kanada

 2. Канадец
  03/31/2012 at 13:33

  Вземамете веднага. Тръгвай!!! Чакаме те на летището

 3. Vencislav Iosifov
  12/05/2012 at 01:00

  Zdr iskam da popitam moje li da emigriram v Kanada s moeto semeistvo .Po princip sam saglasen da rabotq kato zemedelec ili kato fermer no i v druga sfera sam saglasen da rabotq.Kolko pari sa mi neobhodimi za vizata ,taksite i obrabotkata na dokumenti za trima choveka.Stava duma za men ,moqta sapruga i deteto mi koeto e na 17 god .Lek den i mnogo usmivki ot nas .

 4. кристина
  01/16/2013 at 02:00

  заравейте ,много искам да замина за Канада със семейството ми .Имаме момченце на 10 години.Съгласни сме на всякаква работа,но нямаме идея как да се доберем до там.Ако може някой да ни помогне с информация как става всичко от визи,такси,и т.н.Благодаря предварително

 5. ismet ibish
  05/21/2013 at 23:21

  zdraveite az sam profesionalen shofior i sam 4uval 4e v kanada ima mnogo rabota za shofiori kak moga da zamina

 6. м.цветкова
  08/25/2013 at 05:25

  искаме да отидем в Канада,аз съпругът ми и синът ми който е на 15г ,по професия съм технолог в хранителната промишленост, ако някой мойе да ми помогне с информация каква е процедурата,много благодаря