Бивш Калифорнийски съдия съветва наш министър

4 февруари 2010г. Зам-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков се ръкува със съдия Стюърт Уолдрип и пожела ползотворна съвместна работа. ФОТО: МВР

Зам-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков се срещна с американския юрист Стюърт Уолдрип, изпратен от Американското правителство

Съдията от Калифорния е представил конкретни законови текстове и практики

София, 4 февруари 2010г. Заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков се срещна днес със съдия Стюърт Уолдрип, съобщиха от прес-центъра на МВР, цитирани и от БТА.

Американският юрист е с дългогодишен опит в окръжен съд в Калифорния и работи по проект по линия на Българския институт за правни инициативи, съвместно със съдии на Американското посолство в София.

Двамата са обсъдили актуалното състояние на законодателния процес в областта на наказателното правораздаване.

По време на срещата съдия Уолдрип е представил конкретни законови текстове и практики, свързани с доброто управление на съдебни дела по наказателни процеси. Общото становище е тези идеи да бъдат обсъдени със съдиите от Върховния касационен съд, както и с депутати от Комисията по правни въпроси в Народното събрание.

ВИЖТЕ В “КОМЕНТАРИ”АВТОБИОГРАФИЯТА НА СТЮАРТ УОЛДРИП, ИЗПРАТЕНА НИ СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯТА, СПОРЕД КОЯТО ТОЙ Е ОФИЦИАЛНО ОТОРИЗИРАН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ.

1 comment for “Бивш Калифорнийски съдия съветва наш министър