Избраха “главата” на “Червения килим” за ОСКАР-ите

За 30-годишния си опит в ентъртеймънта Джеф Марголис е номиниран над 100 пъти за продуцент на телевизионни събития.

Режисьорът на ЕММИ наградите Джеф Марголис ще ръководи “червеният килим” на Оскарите

Лос Анджелис, Евгени Веселинов, bulgarica.com

4 февруари 2010г. Джеф Марголис бе избран за изпълнителен продуцент на “червения килим” за 82-то издание на Оскарите тази година, съобщиха днес за ОБЗОР By BulgariCA.com продуцентите Адам Шакман и Бил Мекеник от Академията за филмово изкуство в Лос Анджелис.

Събитието е най-отразяваният момент в световния ентъртеймънт и ще започне два часа преди раздаването на златните статуетки в КОДАК Тиатър. Десет дни по-рано ще бъде затворен Холивуд булевард, където ще бъдат разположени “червеният килим” и репортерските екипи от целия свят. Времето преди раздаването на Оскарите ще бъде запълненое с множество изложби и срещи в района на КОДАК Тиатър.

“Горди сме да обявим днес името на Джеф Марголис за главно действащо лице по посрешането на гостите за Оскарите, който е една от легендите на индустрията,” каза Микеник.

“Убедени сме, че всичко ще бъде брилятно,” добави Шакман.

Тази година е особено важна за Академията, допълниха от главната квартира на Оскарите в Бевърли Хилс.

За първи път от 66 години ще има 10 филма за най-голямата награда “най-добър филм” и интереса е значително по-голям. Затова е изключително важно как ще бъдат посрещнати гостите, добавиха от прес-офиса на Оскарите. За последен път през 1943 г. толкова много заглавия са били предложени за престижната филмова награда, но сега това се случва отново, за да бъдат зарадвани и почитателите на по-малките драми от екрана.

За зрителите “зад океана”, които най-вероятно очакват своят фаворит, според посещението в салоните, “Аватар” да спечели, също е уважение да видят и заглавия, които харесват, но струват по-малко.

От 1931 до 1943 година кандидатите са били между осем и дванадесет, десет през 1943-а, когато “Казабланка” печели Оскар за “най-добър филм”.

Наградите ОСКАР за 2009 ще бъдат раздадени на 7 март 2010г. в КОДАК Тиатър в Лос Анджелис и ще бъдат предавани от повече от 200 телевизии от цял свят. Водещи на церемонията ще бъдат актъорите Стив Мартин и Алек Болдуин.

За 30-годишния си опит в ентъртеймънта Джеф Марголис е номиниран над 100 пъти за продуцент на телевизионни събития. Дванадесет пъти е продуцент на “Наградите на гилдията на актьорите,” включително последните четири години. Магнолис е номиниран осем пъти за ЕММИ, като през 1995 за работата си по телевизионното отрзяване на Оскарите занася статуетката си в къщи. Към колекцията му могат да се добавят двете статуетки от “Наградите на Гилдията на Режисьорите” за работата му на 62-те и 65-те Оскари. Повече от двадесет пъти Марголис организира музикални награди, като “Американските музикални награди” и много други, за което спечелва ЕММИ за работата си върху концерта, като ко-продуцент при отбелязването на 60-годишния юбилей на Ричард Прайър.