Лидерът на “Атака” с белезници – той отрича

Волен Сидеров е бил арестуван на летището във Франкфурт, след което е бил освободен

„Няма такова нещо, това са интриги и лъжи, и ще заведа иск за уронване на престижа срещу всеки, който ги разпространява”

3 февруари 2010г. Лидерът на политическата партия Волен Сидеров е бил арестуван на летището във Франкфурт, след което е бил освободен, заяви говорителят на МВнР Драговест Горанов. По думите му, цитирани от БТА Сидеров е направил скандал на борда на самолет на авиокомпания “Луфтханза” и явно екипажът се е свързал със съответните служби за сигурност. След приземяването, когато Сидеров е слязъл на летището, е бил арестуван. Той е заявил, че е българин и е показал дипломатическия си паспорт, в резултат на което е бил освободен, посочи Горанов.

Лидерът на „Атака” обаче категорично отрича за случая. „Твърденията за задържането ми са интриги и дезинформация”, коментира Сидеров. „Имах обяснение с персонала във връзка с обслужването, не съм бил задържан и арестуван”, уточни той и посочи, че някой от пътниците в самолета, в който е пътувал, е чул разговора му с персонала и е решил “да пусне такава сензация”.

„Явно на някои хора в България много им се ще да бъда арестуван, но за тяхно съжаление не съм”, заяви Волен Сидеров. „Няма такова нещо, това са интриги и лъжи, и ще заведа иск за уронване на престижа срещу всеки, който ги разпространява, добави той.

Неизвестно засега лице е разпространило информацията, че днес Волен Сидеров е бил задържан на летището във Франкфурт, се посочва в съобщение от пресцентъра на партия “Атака”, получено в БТА. От партията заявяват, че “подобен факт не отговаря на истината и това е дезинформация”. Юридическият екип на “Атака” ще заведе дела срещу абсолютно всеки, който разпространява тази дезинформация, уронваща престижа на партия “Атака” и нейния лидер, се посочва в съобщението.

1 comment for “Лидерът на “Атака” с белезници – той отрича

 1. 02/11/2010 at 01:45

  Сидеров се извини за поведението си в самолета на Луфтханза

  11 февруари 2010г. Волен Сидеров се извини за поведението си, предизвикало скандал в Германия, съобщи за bTV полицията във Франкфурт.

  След инцидента в самолет на Луфтханза миналата седмица, компанията определи лидера на Атака като “неуправляем пътник, смутил сериозно пасажери и екипажа на машината”.

  Чрез посредничеството на българското посолство Волен Сидеров е потърсил връзка с лицата от екипажа на самолета на Луфтханза, както и от полицията, които е обидил с поведението си. Това каза говорител на Франкфуртската полиция. Поради кратките срокове и това, че част от засегнатите работят на смени, на срещата са отишли представители на Луфтханза и на полицейската дирекция.

  Пред тях лидерът на Атака е поискал извинение за държанието си и е помолил те да предадат съжалението му на засегнатите. Извинението му е било прието, каза полицейският говорител. Дали това ще се отрази на хода на предварителното производство срещу Сидеров, ще реши прокуратурата.

  Подадените сигнали срещу него са за обида на длъжностно лице и за нарушение на закона за сигурността на въздухоплаването. След като се е извинил, Волен Сидеров е отлетял за Италия.