В САЩ убиха сестрата на Илия Павлов

Вашингтон, 3 февруари 2010г.
  Полицията на Принц Уилям Каунти съобщи, че е задържала жена
 от Арлингтън за убийството на 41-годишната Славка П. Найденова,
сестра на покойния милиардер Илия Павлов (МУЛТИГРУП), и на 8-годишния й
син Пол А. Уилсън в дома им в Дейл сити. Това съобщава сайтът
InsideNova.com.
Двете жертви са били открити мъртви в понеделник
в 23 часа местно време от съпруга на Найденова и негов приятел.
Наталия Уилсън, на 47 години, е обвинена в двойно убийство.
Полицията съобщи, че тя е познавала жертвите.
Не е ясно дали Уилсън има роднинска връзка с 8-годишното момче.

4 comments for “В САЩ убиха сестрата на Илия Павлов

 1. 02/03/2010 at 14:02

  Американският посланик все още няма информация за убийството на Славка Найденова

  София, 3 февруари 2010г.
  Все още няма достатъчно информация за убийството на сестрата
  и племенника на Илия Павлов. Това каза американският посланик
  Джеймс Уорлик пред журналисти, цитиран от БТА.
  Уорлик бе на посещение при главния прокурор Борис Велчев, с
  когото са обсъждали въпроси около сътрудничеството на България и
  САЩ.
  Посланикът посочи, че българската прокуратура работи с чест
  и достойнство и чака нейната работа да бъде увенчана с успех.

 2. 02/03/2010 at 17:42

  Справка в информационната система Апис показва, че Славка Павлова Найденова участва в СТАР ОРБИТ ТРАВЪЛ ЕООД като управляващ. Дружеството развива дейност в областта на туристическите услуги, хотелиерство, кетъринг, сделки с недвижими имоти, покупка на стоки с цел продажба в първоначален, преработен или обработен вид, търговско представителство и посредничество, реклама, извършване на дейност по обмяна на валута, след вписване в публичния регистър на обменните бюра или след изпълнение на други предвидени в действащото законодателство изисквания, дейност по организиране на бюра по запознанства, консултантски, информационни, програмни и други услуги, сделки с интелектуална собственост.
  Славка Павлова Найденова е едноличен собственик и управляващ на СЛАВКОМЕРС – СЛАВКА НАЙДЕНОВА ЕТ, занимаваща се с търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки
  Славка Павлова Найденова е съдружник в СИЕЛА-Р. Фирмата извършва юридически, счетоводни и бизнес консултации, одиторски услуги, издателска дейност, сделки с недвижими имоти.
  Славка Павлова Найденова е съдружник в ЕВРОЕЛЕКТРОНИКС ООД. Дружеството извършва търговско посредничество с разнообразни стоки.
  Славка Павлова Найденова е управляващ на БИНКА ПРОПЪРТИС БЪЛГАРИЯ ЕООД. Дружеството извършва сделки с недвижими имоти, управление на недвижими имоти, посредническа дейност.

 3. 02/07/2010 at 14:15

  Бащата на Илия Павлов – Павел Найденов отрече в убийството на дъщеря му да е замесена Дарина Павлова

  Славка Найденова ще бъде погребана в България в село Мировяне, Софийско, където е погребана и майка й. Това съобщи баща й Павел Найденов днес. Той е категоричен, че няма нищо общо между убийствата на Илия Павлов и сестра му.

  Найденов даде пресконференция, след като в САЩ беше застреляна дъщеря му Славка Найденова и 8-годишният й син Пол.

  Найденова е завършила тук за ландшафтен инженер и е заминала за САЩ заедно с брат си Илия Павлов. По искане на баща й е щяла да се върне да живее в България тази година, след като синът й Пол завърши втори клас.

  Според Павел Найденов убийството на Славка е станало след битов скандал с Наталия Уилсън. За Уилсън тепърва ще се установява дали е психично болна или има други интереси към общите, отдадени под наем, имоти на Славка и първия й мъж. Славка е застреляна с пистолет в хола на къщата си, намерени са и гилзи. Няма обаче следи от взлом, което означава, че жената сама е пуснала убийцата си.

  По думите на Росица Пенева, една от най-близките приятелки на убитата, която в последния месец и половина е била денонощно със Славка, през това време рускинята Наталия Уилсън нито е идвала, нито Славка е говорила за нея.
  Павел Найденов отрече убийството да е дело на снаха му Дарина, както и да има връзка с убийството на сина му Илия Павлов. По думите му Славка си имала отделен бизнес и дълго време дори не се е виждала с Дарина Павлова, която също живее с децата си в САЩ.

  Найденов заяви още, че убийството на сина му Илия Павлов е дело на лошата конкурента среда в България – на хора, които не са могли да постигнат това, което Павлов е направил. „Убийството му не е политическо, а заради конкуренция”, обясни Найденов и допълни: „По това време в държавата се предлагаха много приватизационни сделки и му попречиха да не ги вземе той”.

  Дъщерята на Павел Найденов беше застреляна в дома си на 3 февруари 2010 г. Освен Славка Найденова беше убит и 8-годишния й син Пол.

  Синът на Павел Найденов – Илия Павлов, беше застрелян от снайперист на 7 март 2003 г. пред входа на централата на компанията си „Ем Джи корпорация” в София./БТА/